Nieuws - meest recent

Zondag 27 mei wordt een prachtige, zonnnige dag! Het ideale weer om een bezoekje te brengen aan de land-, tuinbouw en maakmarkt in het Stadspark in Harelbeke. Koop vers, goedkoop, gezond, duurzaam en lekker rechtstreeks van de producent. Aan de verschillende soorten kraampjes (ijs, kroketten, champignons, tomaten, handtassen, bier, vlees... en zoveel meer) kan je genieten van het beste van bij ons. Kom een kijkje nemen van 14 uur tot 18 uur. Iedereen is welkom!

okt
07

e Leiewerken in Harelbeke maken deel uit van het Europees gesubsidieerd Seine-Scheldeproject waarbij de vaarweg tussen beide rivieren wordt aangepast aan de komst van langere schepen met grote

De Pensioendienst zal hier niet aanwezig zijn op volgende data: 14 augustus

Volgende zitdag is op 11 september 2018.

Onze excuses voor het ongemak.

Bacterievuur is een plantenziekte, die vooral planten van de Rozenfamilie treft.  De bekendste zijn Meidoorn (Crataegus), Peer (Pyrus), Appel (Malus), Dwergmispel (Cotoneaster), Vuurdoorn  (Pyracantha), Kweepeer (Cydonia), Meelbes / lijsterbes (Sorbus) en Krentenboompje (Amelanchier).  

Bacterievuur bezorgt vooral fruitkwekers (peer, maar ook appel) kopzorgen. Ook boomkwekers kunnen met de ziekte te maken krijgen. 

Ga op stap met Tisten, een tijdgenoot van Peter Benoit uit de 19de eeuw. Hij neemt je mee door vergeten straatjes en langs verdwenen gebouwen.  Maak kennis met het volkse verleden van Harelbeke en proef onderweg van enkele lekkere ouderwetse versnaperingen.

Praktisch:

De gids neemt je langs enkele sterke vrouwen uit de geschiedenis van Harelbeke. We bezoeken het prachtige herenhuis van Madam Pakket, maar ook het kleine arbeidershuisje waar Rosalie Monie het leven schonk aan Peter Benoit. Maak kennis met enkele markante vrouwen uit het verleden van Harelbeke en proef onderweg van enkele “vrouwelijke” lekkernijen. 

Praktisch:

jul
22

Deze wandelroute (10,8 km) start op het dorpsplein van Bavikhove. Je wandelt door de vallei van de Plaatsebeek naar een eerste oude Leiearm. Onderweg herinneren schuren en roterijen aan het rijke vlasverleden van de streek. Via weidedoorsteken, knuppel- en graspaden kom je in meer bosrijk gebied. Het jaagpad langs de Leie leidt je tot aan de drietrapssluis van Ooigem. Een tweede oude Leiearm brengt je langs het kasteel van Ooigem en de historische hofstede Munkenhof. De Oude Leiewandelroute biedt een gevarieerd landschap in combinatie met historisch erfgoed.