Nieuws - meest recent

Tijdens deze lessen leren de 55-plussers balvaardigheden (werpen, vangen, opgooien, ...), het ploegspel, de netbalreglementen en vooral veel plezier maken onder elkaar!

Identiteitsdocumenten verloren of gestolen? Vanaf 1 december 2018 moet je niet meer eerst langs het politiekantoor passeren, maar kan je onmiddellijk terecht in het stadhuis.

Op 8 september 2017 nam de Vlaamse Regering de startbeslissing voor het complex project dat de mogelijkheden onderzoekt om het kanaal Bossuit-Kortrijk geschikt te maken voor grotere schepen. Voor dit planningsproces wordt de nieuwe procesaanpak voor 'complexe projecten' toegepast.

BEDANKT! Aan alle baasjes die hondenpoep opruimen

Hondenpoep is een doorn in het oog van veel inwoners. Nochtans staan er naast de 180 straatvuilnisbakken (waar hondenpoep ook in gedeponeerd mag worden) ook reeds op 51 locaties hondenpoepafvalbakken. De bakken zijn bovendien voorzien van gratis hondenpoepzakjes. Geen enkele reden dus om je hondenpoep zomaar te laten liggen.

4 reacties

Tussen 23 januari en  15 mei 2019 zullen net als in heel wat andere steden ook in Harelbeke workshops georganiseerd worden voor kinderen uit het 5e en 6e leerjaar. Dit is in het kader van de Techniekacademie Harelbeke, een initiatief van Hogeschool VIVES en de stad Harelbeke. Met de steun van de provincie West-Vlaanderen.

Dit initiatief wil kinderen op een onderzoekende wijze laten kennis maken met techniek en technologie, en is een groot succes.

Het laatste nummer van hblad november staat online. In dit nummer kom je meer te weten over onder andere Tweeklank, Harelbeekse ambassadeurs en Those days of glory. Daarnaast komen nog heel wat andere activiteiten aan bod. Klik hier  voor het hblad in magazinevorm en hier om het als pdf-bestand te bekijken.

Sinds vorig jaar kan je met de online applicatie Zerkzoeker het graf van een dierbare overledene op Harelbeekse begraafplaatsen opzoeken met je smartphone, tablet of computer. Via de app kan je op een gebruiksvriendelijke manier graven zoeken op naam, overlijdensjaar of door een graf aan te klikken op de kaart. Surf hiervoor naar http://begraafplaatsen.harelbeke.be.

Als milieubewuste gemeente kiezen wij samen met FCR Media, de uitgever van de Gouden Gids en de Witte Gids, voor een gezamelijke verdeling van de telefoonboeken.

Gebruik je de papieren gids niet meer? Schrijf je dan uit via het formulier op deze link.