Tentoonstelling: Mestieri

25 april 201926 mei 2019

Mestieri

Mestieri

Mestieri is het Italiaanse woord voor ambachten.
In deze tentoonstelling maken 16 kunstenaars uit Kunstwerkplaats De Zandberg (werkplek voor kunstenaars met een verstandelijke beperking) artistieke reflecties op vier ambachten
.

Het slagersbedrijf, het muziekinstrumentenmakersbedrijf, het goudsmidsbedrijf en het ornamentensnijdersbedrijf. De tentoonstelling ontrolt zich rond een aantal ambachtelijke objecten uit verschillende erfgoedcollecties (Het Huis Van Alijn Gent, het Stedelijk Museum Lokeren, Texture Kortrijk en Slagersmuseum Anzegem).

De tentoonstelling toont sculpturen, schilderijen, collages, tekeningen, keramisch werk, grafiek, textiel en een soundscape. Deelnemende kunstenaars zijn André Wostijn, Arnaud Rogard, Ashley Anjuyn, Bram Boncquet, Frederic Deschamps, Hendrik Heffinck, Jeroen Wallays, Klaartje Jonniaux, Klaus Compagnie, Lien Anckaert, Lindsy Mervylde, Mieke Van Hessche, Nicole Lycke, Niels-Jan Tavernier, Thomas Baert en Tony Coopman.

De kunstenaars leveren vanuit hun eigen artistieke praktijk een commentaar op het thema en leggen hierbij vaak linken tussen de verschillende ambachten. In de tentoonstelling zorgen ook de verbanden tussen de werken onderling voor een nog groter inhoudelijk draagvlak. De evenwichtig opgebouwde tentoonstelling maakt een ruwe opsplitsing van de vier ambachten over vier kwadranten van het gebouw. In elk van deze zones staat één ambacht centraal en dansen de overige eromheen. Zo wordt elk van de vier ambachten steeds bekeken vanuit het standpunt van de overige ambachten.

Mestieri is een initiatief van Kunstwerkplaats De Zandberg en Kunstenhuis Harelbeke.

Van 26 april tot en met 26 mei 2019. Open op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 14u00 - 17u00.

 

kunstenhuis