Tentoonstelling KATLEEN HOLVOET

sep
01
sep
30

 

Schilderen is voor Katleen Holvoet  (°1955, Kortrijk) al vanaf haar prille jeugd een ware hartstocht.  Ze startte er mee in de Tieltse Academie vanaf haar lagere schooljaren. In de jaren 70 en 80 namen de studies, een job als maatschappelijk werkster en  haar  gezin het voortouw en bleven potlood en penseel veelal opgeborgen. Begin 2000 kon ze haar loopbaan stilaan afbouwen en de draad van haar grote passie weer opnemen.  In die periode volgde ze drie jaar opleiding tekenen aan de Academie van Eeklo en illustratietechniek aan het C.V.O. te Gent, waar ze ineens ook zes jaar schilderkunst ging volgen aan de Gentse  Academie.   

Momenteel heeft Katleen een eigen atelier in Drongen, waar ze vooral met olieverf schildert, deels voorbedacht, deels intuïtief. Haar natuurobservaties, zowel dichtbij (haar tuintje,  Vinderhoute en omgeving,  de Leieboorden) als ver weg (Azië, Midden-Oosten, Afrika), vormen haar voornaamste  inspiratiebron. Maar eens het penseel op het blanke doek gezet schildert het tableau zich als het ware zelf, zonder voorafgaand tekenwerk. 

Katleen probeert  op een poëtische, sterk abstraherende manier via haar natuurimpressies zichzelf te ontdekken en neer te zetten in slechts enkele lijnen en kleurcombinaties. Binnen die eigen beeldtaal, blijft ze experimenteren.

In haar selectie schilderijen, die ze zal tentoonstellen, speelt Katleen in op de verschillende ruimtes in de bibliotheek en bij de opening zal haar partner Fernand De Temmerman ons rondleiden met bijpassende korte, tekstfragmenten of ritmes op de cajòn, een Zuid-Amerikaanse handtrommel.

Arstistiek parcours in de bibliotheek en receptie op zaterdag 2 september 2017 om 17u 

Inleiding: Fabienne Ferfers

 

Aangemaakt op: 14/08/2017

Reactie toevoegen