Straatvinken: vink één uur lang de mobiliteit af in jouw straat

Gepubliceerd op Maandag 19 april 2021
20 mei 2021
Straatvinken

Straatvinken is een jaarlijks telmoment (van Universiteit Antwerpen, HIVA - KU Leuven en de Ringland Academie) dat nagaat hoe gezond en duurzaam het verkeer is in onze straten. Vink op donderdag 20 mei tussen 17 en 18 uur aan hoeveel voetgangers, fietsers en andere voertuigen er door jouw straat passeren. Meld je nu aan via de website www.straatvinken.be.

Hoe tel je mee?

Iedereen kan meetellen. Voor dit mobiliteitsonderzoek vink je gedurende één uur in je straat het aantal voetgangers, fietsers, trams en bussen, auto’s en vrachtwagens af. De telresultaten geven de wetenschappers van de Universiteit Antwerpen en HIVA - KU Leuven een goed beeld van de verkeersleefbaarheid in onze stad. Zij berekenen of jouw straat op de goede weg is. Tegen 2030 moet de helft van de verplaatsingen gebeuren op een duurzame manier: te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer.

Straatvinken: één uur tellen

Je kan meetellen met een speciaal ontwikkelde tel-app of met een papieren telformulier. Meld je vandaag nog aan via de website www.straatvinken.be.

Doe mee