Stem voor je favoriete ideeën op Hallo Harelbeke!

Eind augustus hadden we een eerste kennismaking onder de noemer 'Hallo Harelbeke!'. Alle ideeën werden meegenomen en gepost op het burgerparticipatieplatform Citizenlab. We zorgden ervoor dat het grote deel van de ideeën onmiddellijk ook een reactie mee kregen van de betrokken dienst, of zeer binnenkort beantwoord worden. Onder de ideeën vonden we enkele meldingen, deze werden onmiddellijk doorgestuurd naar de juiste dienst. Deze meldingen zal je dus ook niet terugvinden op het platform.

Vanaf vandaag kan je via hallo.harelbeke.be stemmen op jouw idee, of een leuk initiatief van een andere inwoner. Herken je jouw idee, en wil je het verder onder de aandacht brengen?

--> Deel dan zeker je idee ook op Facebook of Twitter!

Stem op je favoriete ideeën

Hoe worden de ideeën verwerkt? 

Alle voorstellen worden onder een bepaald thema gerangschikt. Als je geen passend thema vindt voor jouw idee, geen probleem. Dan doen wij dat voor jou. Het verwerken van de ideeën gebeurt achter de schermen door een stuurgroep op basis van de volgende criteria:

  • haalbaarheid: budget, omvang
  • passend binnen de visie van Stad Harelbeke
  • aard van participatie: is het een idee dat participatie kan teweeg brengen?
  • graad van innovatie: is het een vernieuwend idee?

Wat gebeurt er met mijn idee?

Jouw idee wordt bekeken, er wordt eventueel om meer uitleg gevraagd of je idee wordt onmiddellijk doorgestuurd naar de bevoegde dienst.

We zijn er graag duidelijk in: niet alle ideeën zullen (meteen) uitgevoerd worden. Dit is een kwestie van visie, mensen en middelen. Wél engageren we ons om feedback te geven over jullie input.

Waarover? 

Je idee kan over zowat van alles en nog wat gaan, zolang het maar een link heeft met onze stad. Het kan een probleem zijn dat je ervaart, een oplossing die je voor ogen hebt, of zelfs een combinatie van beide. Het kan een wild plan zijn, op de lange termijn, of net zeer tastbaar en op korte termijn te realiseren.

 

We kijken ernaar uit om je ideeën te horen!