Stadsarchief terug open op afspraak

Gepubliceerd op Maandag 25 mei 2020

 Vanaf maandag 25/05 kunnen bezoekers telefonisch (056 733 468) of via e-mail (archief@harelbeke.be) een afspraak maken voor opzoekingen in het stadsarchief. De afspraken zijn enkel op dinsdag mogelijk van 9 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur (zoals de reguliere openingsuren).

Om een veilige afstand te garanderen wordt het aantal bezoekers van de leeszaal beperkt tot 2 per dagdeel. De te raadplegen archiefstukken kunnen op voorhand worden opgevraagd en zullen door het archiefpersoneel worden klaargelegd.  Er worden geen stukken tijdens de afspraak uitgehaald. De geldende hygiënische maatregelen worden in acht genomen. We vragen aan zowel bezoeker als archiefpersoneel om een mondmasker te dragen indien de veilige afstand niet kan worden gegarandeerd.

Stukken opzoeken kan via het archievenoverzicht of via Probat. Voor meer info kan je steeds terecht via 056 733 468 of archief@harelbeke.be

Tot op heden kunnen opzoekingen steeds via e-mail worden doorgestuurd naar archief@harelbeke.be. Kleine opzoekingen worden door het archiefpersoneel via e-mail behandeld. In het geval van grote opzoekingen wordt aangeraden om een afspraak te maken om zelf in het archief de opzoeking ter verrichten.