Projecten Jongerenzorg Zuid-West-Vlaanderen

Gepubliceerd op Donderdag 03 oktober 2019

Jongerenzorg Zuid-West-Vlaanderen vzw is een organisatie bijzondere jeugdzorg met afdelingen in Sint-Denijs, Zwevegem en Harelbeke. Kinderen, jongeren en ouders in moeilijke leefsituaties worden er begeleid.

Daarnaast zijn er in begeleidingscentrum Aventurijn (Stasegemsestraat 42 in Harelbeke - tussen de spoorwegbrug en rondpunt De Mol) nog andere initiatieven voor kinderen uit Harelbeke, nl. spelotheek hetspeelspook, het kinderkledijboetiekske en de fietsbieb. Al deze initiatieven draaien op enthousiaste vrijwilligers en zijn niet gesubsidieerd.

KOMENDE ACTIVITEITEN:

Woensdagnamiddag 6 november van 14 tot 16.30 uur is er een spelletjesnamiddag van de spelotheek in de bib Harelbeke en dit voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Inschrijven in de bibliotheek van Harelbeke of via info@bibliotheek.be of 056 733 440.

GEZOCHT: 

Kledij -- mooie en propere kinderkledij  voor zowel jongens als meisjes (kan binnen gebracht worden in Aventurijn elke weekdag van 15 tot 18 uur). Op dit moment worden vooral mooie winterjassen, schoenen en meisjeskledij maat 110-116 gezocht.

Vrijwilligers -- Ben je een “handige Harry” en sleutel je graag aan fietsen? Wil je enkele uren per maand de fietsbieb open houden? Lijkt het je wat om mee te zoeken naar fietsen? Kortom, wil je op één of andere manier meewerken? Neem contact op, we ontvangen je met open armen!  harelbeke@fietsbieb.be 

Kinderfietsen -- Heb je nog een degelijke kinderfiets staan die niet meer wordt gebruikt? Schenk hem dan aan de fietsbieb. Wij maken er iemand anders gelukkig mee en jij kan een waardebon in ruil krijgen. Fietsen mogen binnengebracht worden in Aventurijn elke weekdag van 15 tot 18 uur.

Alle info op https://www.harelbeke.be/projecten-jongerenzorg-zuid-west-vlaanderen