Meedenken over de toekomst van het kanaal Bossuit-Kortrijk

jan
29

Voor de studie naar de toekomst van het kanaal Bossuit-Kortrijk werkt De Vlaamse Waterweg nv nauw samen met verschillende partners. De studie focust op het grondgebied van de steden Kortrijk en Harelbeke en de gemeenten Avelgem en Zwevegem. Daarnaast is er ook overleg met talrijke adviesinstanties en maatschappelijke groepen.

Maar er is nog plaats aan de gesprekstafel. De Vlaamse Waterweg nv en de projectpartners organiseren daarom geregeld informatie- en participatiemomenten. Op die manier krijgt iedereen de kans om zich uitgebreid te informeren, actief mee te denken en eigen ideeën en opmerkingen te formuleren. Als waterwegbeheerder kiezen wij immers resoluut voor open en eerlijke communicatie.

  • Schrijf je in voor de laatste nieuwtjes en volg het project van op de eerste rij.
  • Kom naar de informatiemomenten: we verduidelijken graag de doelstellingen van het project en luisteren aandachtig naar jouw visie over de toekomst van het kanaal.
  • Neem geregeld een kijkje op deze website voor concrete en up-to-date informatie over de evolutie van het project.

Heb je een suggestie voor de concrete uitwerking van het project, of heb je een vraag over een bepaald aspect? Laat het ons weten via het vragenformulier. We helpen je graag verder!

Met je vragen over het project kun je ook terecht op onze FAQ-pagina.

Workshops

In januari en februari houden we een aantal workshops over de studie naar de toekomst van het kanaal Bossuit-Kortrijk. Wil je samen met ons de mogelijkheden verkennen? Schrijf je dan snel in!

Op 8 september 2017 gaf de Vlaamse Regering het startschot voor het verder onderzoek naar de toekomst van het kanaal Bossuit-Kortrijk. In de huidige onderzoeksfase wordt er grondig gekeken naar de financiële impact en de mogelijke effecten op milieu en natuur, erfgoed, mobiliteit en omgeving.

Welke bijkomende economische invulling geven we aan het kanaal? Waar komt de nieuwe, grotere sluis? Welke ruimte is er nodig? Waar moet de vaarweg breder of dieper gemaakt worden? Wat kunnen we doen voor de omgeving van het kanaal? Het is een greep uit de vele vragen waar het onderzoeksteam momenteel een antwoord op zoekt.

De Vlaamse Waterweg nv en alle partners vinden jouw mening hierover belangrijk. Heb je een goed idee of ben je benieuwd naar wat er bij zo een studie komt kijken? Schrijf je dan in voor één van de onderstaande workshops:

Voor de bewoners van Harelbeke, Zwevegem en Avelgem:

Maandag 29 januari

Programma:

  • 18.30 uur: ontvangst
  • 18.45 uur: toelichting onderzoeksfase + doel en werking van de workshop *
  • 19.30 uur: workshop (een korte pauze is inbegrepen)
  • 21.00 uur: einde

Praktisch:

Elke workshop biedt plaats aan 45 personen.

* Wil je enkel de toelichting over de huidige onderzoeksfase bijwonen? Dat kan! In dat geval hoef je je niet in te schrijven en kan je gewoon langskomen om 18.45 uur.

Bron

https://www.kanaalbossuitkortrijk.be/meedenken/
Aangemaakt op: 04/01/2018

Reactie toevoegen