Maak jij van het station een bruisende plek?

Gepubliceerd op vrijdag 02 juli 2021
20 juli 202113 augustus 2021
NMBS

Verleden en toekomst van het stationsgebouw

In 2002 wordt er naast het beschermd stationsgebouw een ontwerp opgetrokken van architecten Van Houtryve en A. Philips. Dit nieuwe volume bevat een lokettenzaal met sanitair voor het publiek en een lokettenkantoor met eethoek en sanitair voor het personeel. 

In de loop van 2021 sluiten de loketten en wordt het station een stopplaats. Hierdoor komen ruimten vrij in het station waar zich andere activiteiten kunnen ontplooien. Er is ook mogelijkheid om een terras te plaatsen in overleg met NMBS

Het station als bruisende plek voor reizigers en buurtbewoners

NMBS wenst, in samenwerking met de stad, van het station van Harelbeke een bruisende en inspirerende plaats te maken voor zowel reizigers als buurtbewoners. Om dit te realiseren, stelt NMBS ruimten ter beschikking om een activiteit uit te oefenen en een nieuwe invulling te geven aan het stationsgebouw van Harelbeke Hiervoor zoeken we geïnteresseerde verenigingen en/of handelaars die van het station een plaats vol leven willen maken. We staan open voor alle soorten van activiteiten van horecazaken, kantoren tot creatieve ateliers en ook foodtrucks zijn welkom. Via deze weg wordt een oproep gelanceerd waarbij geïnteresseerden hun idee of project kunnen indienen en voorstellen. Hoe sterker de voorgestelde activiteit inspeelt op de behoeften van de treinreiziger en ook de buurt kan verbinden, hoe meer kansen we het projectidee geven.

Deze RFI is een uitnodiging om ideeën in te dienen Dit zal NMBS toelaten om, in een volgende fase, te overwegen of en hoe zij de officiële marktbevraging kan organiseren met toepasselijke regelgeving. Van de geïnteresseerden wordt op dit ogenblik dus geen offerte gevraagd. Een projectidee is evenmin bindend, noch is het een voorafname op de toekomstplannen van de NMBS of de offerte van eventuele inschrijvers in een later stadium. Alle projectideeën zullen door NMBS worden bestudeerd. Het staat NMBS vrij om al dan niet met de resultaten van deze marktverkenning rekening te houden. Ondernemingen die niet deelnemen aan de marktverkenning zullen hiervan geen nadeel ondervinden en zullen aan een eventuele latere marktbevraging kunnen deelnemen.

Wens je meer info?

Neem dan contact op met Joris Steegen. Geïnteresseerden kunnen hun projectvoorstellen indienen tot en met 13 augustus 2021. De marktconsultatie zelf zal gelanceerd worden in Q3 - 2021.

joris.steegen@nmbs.be
0490 990 138

Bekijk hier de volledige uitnodiging

Meer info op de website van NMBS