Maak het groener

Maak het groener in Zuid-West-Vlaanderen!

Wist je dat de totale oppervlakte aan privé tuinen in Vlaanderen, veel groter is dan alle natuurgebieden samen? Tuinen, boerenerven en bedrijfsgroenschermen spelen een belangrijke rol in natuurbehoud want ze bevorderen de migratie van soorten via woongebieden, wegen en industriegebieden.

Onder de noemer ‘Maak het groener in Zuid-West-Vlaanderen’ wil Natuur.koepel vzw in samenwerking met de Provincie West-Vlaanderen en je gemeentebestuur, iedereen aanmoedigen om streekeigen bomen en struiken aan te planten. Er werden verschillende plantpakketten samengesteld volgens het type haag, bosje of houtkant dat je wenst. Wil je een bijen- of vogelvriendelijke tuin of heb je een boontje voor klimplanten? Het assortiment werd verder verfijnd en bevat nu ook heel wat met soorten die per stuk kunnen besteld worden.

Ook dit jaar is er een assortiment streekeigen kleinfruit en fruitbomen. Dit geven extra structuur aan je tuin en oude fruitrassen hebben bovendien een belangrijke cultuurhistorische waarde. Er is keuze uit diverse ziekteresistente en zelfbestuivende soorten in hoogstam en laagstam. Steunpalen en bindband kan je meebestellen. In het sneukelhoekjespakket bieden we dit jaar niet minder dan zeven verschillende bessensoorten aan.

 

Alle pakketten en soorten kan je aanplanten op een beperkte oppervlakte, je hoeft dus zeker geen grote tuin te hebben. We verkopen de pakketten aan een zeer voordelige prijs en de opbrengst van de actie gaat naar de aankoop van waardevolle natuurgebieden in jouw omgeving. Dubbele winst voor de natuur!

 

Bestellen

Op www.maakhetgroener.be vind je alle info over de aangeboden planten en de inhoud van de verschillende pakketten. Je kan je bestelling, contactgegevens en gewenste ophaallocatie online doorgeven.

Fruitbomen en kleinfruit bestellen kan ten laatste tot vrijdag 23 september 2016. Alle andere soorten kan je bestellen tot uiterlijk vrijdag 11 november 2016. Je bestelling kan je ophalen op vrijdag 2 december tussen 15u en 20u in Lokaal Markt, De Cassinastraat 4, Deerlijk.

Organisatie

Natuur.koepel vzw met de lokale afdelingen van Natuurpunt en Velt, de Provinciale Tuinbouwschool Kortrijk, de provincie West-Vlaanderen en de gemeentebesturen.

 

 

Aangemaakt op: 06/09/2016

Reactie toevoegen