Nieuws - meest recent

dec
11

Sinds 31 maart 2014 moeten alle nieuwe bromfietsen die in België in het verkeer worden gebracht, worden ingeschreven.

Sinds 1 december 2015 moeten ook alle voertuigen die vóór die datum in omloop waren, een nummerplaat dragen.

Het einde van de regularisatieperiode, 11 december 2017, nadert.

Daarom lanceert de FOD Mobiliteit en Vervoer een nieuwe oproep zodat alle eigenaars van een bromfiets tijdig een nummerplaat aanvragen.

Op dinsdag 17 oktober wordt de Banmolenbrug geplaatst. Die brug is nodig omdat de oude Leiearm aan de Banmolens opnieuw verbonden wordt met de Leie.

okt
21
okt
22

Met de geboorte van het evenement Zuidwesterzinnen is de regio een evenement rijker. De bibliotheken van de regio sloegen, samen met zuidwest, de handen in mekaar voor de organisatie van een literair belevingsparcours die je als bezoeker meeneemt naar minder bekende plekken.

okt
31

Vanaf 18 uur griezelen we in het stadspark van Harelbeke!
Halloweenmarkt, trollen, toverkollen, griezelverhalen, griezeldrankjes, griezelmuziek, griezelversiering en grime.

Halloween komt er aan en dat zal je in de sporthal van Bavikhove geweten hebben. Maar waar blijven de sportertjes?

okt
14
okt
15

zaterdag 14 oktober 2017

  • NACHT VAN DE DUISTERNIS - Wandel mee in het donker!
    Parcours van 8 km, deels langs onverharde wegen. Vertrek om 20 uur - verzamelen aan parking West De Gavers, Stasegemsesteenweg.
    Organisatie MiNa-raad Harelbeke

okt
20
nov
05

Dit jaar loopt de digitale week van vrijdag 20 oktober tot en met dinsdag 5 november in heel Vlaanderen. Voor het vijfde jaar op rij slaan stad en OCMW Harelbeke de handen in elkaar om de digitale week ook in Harelbeke vorm te geven. De week is gevuld met tal van activiteiten, lezingen, demo’s en workshops.

 Alle workshops zijn gratis, inschrijven is verplicht en kan vanaf maandag 2 oktober 2017 

De infosessie Google Formulieren gaat niet door wegens te weinig inschrijvingen. 

Vlaanderen werd in 2014 geconfronteerd met de schande van de 400 verkeersdoden. Met het Vlaams Verkeersveiligheidsplan wenst Minister Weyts hieraan een halt toe te roepen. Speerpunt in het plan: een betere rijopleiding- en examinering. Willen we het dodental lager, dan moet de lat omhoog. Het nieuw rijexamen treedt stapsgewijs in voege in de 16 Vlaamse examencentra.

Vanaf 01.10.2017

De minimumstage opgetrokken van 3 naar 9 maanden

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert crematorium UITZICHT uit Kortrijk in de periode van 1 november ‘de HERINNERING’. Met dit initiatief wil UITZICHT tijd geven en een plaats zijn waar iedereen welkom is om een overledene te herdenken.