Laat je vaccineren

Gepubliceerd op woensdag 07 april 2021

Campagne roept Harelbekenaren op om zich massaal te laten vaccineren

15 Harelbekenaren zeggen luid en duidelijk tegen hun stadsgenoten: "Laat je vaccineren". Vanaf deze week verschijnt hun boodschap in het straatbeeld en online. Ze roepen iedereen op om zich ook te laten vaccineren. Eenzelfde campagne loopt in Kortrijk en Kuurne, de andere gemeenten van Vaxpo.

Op de campagne-afbeelding staan de ambassadeurs trots met hun arm ontbloot. Een hartje toont een fictieve afdruk van hun vaccin. "Laat je vaccineren", is de gemeenschappelijke boodschap. Daarnaast geven ze ook de reden mee waarom iedereen hun voorbeeld moet volgen. De foto's zijn van stadsfotograaf Bas Bogaerts. Het zwart-wit benadrukt de authenticiteit. De portretten verschijnen straks overal in het straatbeeld. Ze hangen aan stadsgebouwen, worden getoond op de schermen van de stad en zullen ook te zien zijn bij lokale handelaars en op sociale media.

Harelbeekse VAXPO-ambassadeurs

Roy Silverans (zanger Morris & Son), Alain Top (burgemeester), Agnes Siedharta (Huis van Welzijn), Stijn De Winter (Down the Road), Gudrun Callewaert (Het Ventiel), Gheron Lecompte (judoka), Ashu Kumar (Huis van Welzijn), Frank Kesteloot (jeugdtrainer KRC Harelbeke), Pieter Depoortere (jeugdraad), Mike Vanwalleghem (café De Florre), Ewout Lommers (kindergemeenteraadslid), Driss Boubakraoui (vzw Bader), Mawarti Mawarti (Huis van Welzijn), Karin Campens (huisarts), Laura Success (Moni UiT-Kajuit).

Iedereen ambassadeur

Maar niet alleen de 'officiële' VAXPO-ambassadeurs kunnen anderen overtuigen van het belang van het vaccin. Kortrijk, Harelbeke en Kuurne doen een warme oproep aan elke inwoner om ook zelf campagne te voeren voor de vaccinatie. Op de website www.vaxpo.be is een Harelbeke-sjabloon beschikbaar waarin je jouw eigen foto kan opladen en jouw naam invullen. Zo kan je jouw eigen affiche maken die volledig opgemaakt is in de stijl van de campagne. Daarbij komt dan de slogan ‘Nie twiffeln geweune doen’: niet twijfelen gewoon doen. De vaccinatie is de weg daarnaartoe. 

Sjabloon voor affiche