Infrastructuurwerken rondpunt Politieke Gevangenenstraat - Generaal Deprezstraat en Stasegemsesteenweg

Gepubliceerd op Woensdag 22 september 2021

Infrastructuurwerken rondpunt Politieke Gevangenenstraat-Generaal Deprezstraat

De werken aan Harelbeke Zuid en de Politieke Gevangenenstraat naderen stilaan hun einde. De afwerking van de Politieke Gevangenenstraat en de aanpassing van het rondpunt op de Generaal Deprezstraat-Politieke Gevangenenstraat staat nog op de planning.

Recent onderzoek toont aan dat dergelijke kleine ronde punten zoals het rondpunt waarvan hierboven sprake niet ideaal zijn voor fietsers. Ze zijn niet veilig door de vele conflictpunten. Daarom opteren we als stad om het rondpunt te vervangen door een voorrangskruispunt. Dat betekent dat weggebruikers die vanuit de Politieke Gevangenenstraat richting centrum Harelbeke rijden voorrang krijgen, in de omgekeerde richting geldt dit uiteraard ook.

Niet alleen het nieuwe rondpunt verandert, ook de Stasegemsesteenweg wordt meegenomen. Concreet zijn er aanpassingen in de straat tot aan de sportsite De Mol in de Stasegemsesteenweg. Dat betekent op korte termijn een sterke verbetering inzake de fietsveiligheid op deze as. Sweco Belgium werd aangesteld als studiebureau voor het ontwerp van alle facetten van de straten. 

Infovergadering

Om alle buurtbewoners op de hoogte te stellen van de noodzakelijke werken en hen de kans te geven om feedback te geven, vond er een digitale infovergadering plaats op woensdag 15 september 2021. Hieronder kan je de presentatie en de plannen terugvinden:

Presentatie

Plan 1

Plan 2

Plan 3

Plan 4

Plan 5

Plan 6

Plan 7

Meer info