Hinder n.a.v. Werken kruispunt Beneluxlaan en Steenbrugstraat

Gepubliceerd op Vrijdag 17 mei 2024
22 mei 202431 augustus 2024

 

Update: Fase 1 van de Beneluxlaan | Vanaf maandag 17 juni 2024

Vanaf maandag 17 juni 2024 starten aansluitend op de werken in de Steenbrugstraat ook de werken in de Beneluxlaan (tussen N391 en Steenbrugstraat).

FASE 1 is voorzien tot tot eind augustus 2024. Tijdens fase 1 is er geen verkeer mogelijk in de Beneluxlaan (tussen de Steenbrugstraat en de N391). 

Gemotoriseerd vervoer

Er wordt een omleiding voor gemotoriseerd verkeer voorzien via de N391 > N8 > R8 > Stasegemsesteenweg/Spinnerijstraat (en omgekeerd via de omleiding voorzien voor de werken Steenbrugstraat/Beneluxlaan).

Fieters

Fietsers kunnen hun weg vervolgen via de N391 > Guldensporenpad > Luipaardstraat > Luipaardbrug > Steentje richting Stasegem.

Raadpleeg het plan Beneluxlaan 

 

teaser-steenstraat-beneluxlaan

Op woensdag 22 mei 2024 starten de voorbereidende werken op het kruispunt Steenbrugstraat-Beneluxlaan in Stasegem, de werken duren minstens tot halverwege juli. Deze werken zorgen voor hinder voor verkeer dat van Stasegem naar Zwevegem en omgekeerd wil rijden.

De werken waarvan hierboven sprake zijn voorbereidende werken op de grotere infrastructuurwerken in de Steenbrugstraat. Je kan alle info nalezen via www.harelbeke.be/werken-steenbrugstraat. De infomarkt over de globale hinder en omleidingen vindt plaats op 4 juni.

Geen doorgaand verkeer

Er is geen doorgaand verkeer mogelijk op het kruispunt Steenbrugstraat-Beneluxlaan, ook het Koutermolenpad (fietsers en voetgangers) is ter hoogte van het kruispunt niet toegankelijk. Enkel voetgangers hebben nog doorgang rond de werfzone.

Omleiding fietsers

Er wordt een omleiding voor fietsers voorzien via de Steenbrugstraat, Veldrijk, Generaal Deprezstraat, Brouwerijstraat, jaagpad en Beneluxlaan (en omgekeerd). Fietsers op het Koutermolenpad (komende van Veldrijk) kunnen via de Kamutstraat, Tarwestraat en Steenbrugstraat aansluiten op de voorziene omleiding.

Omleiding gemotoriseerd verkeer

Er wordt een omleiding voor gemotoriseerd verkeer voorzien komende van Stasegem richting Zwevegem via de Steenbrugstraat, Veldrijk, Politieke Gevangenenstraat, Venetiëlaan, Spinnerijstraat, R8, Oudenaardsesteenweg.

Er wordt een omleiding voor gemotoriseerd verkeer voorzien komende van Zwevegem richting Stasegem via de Beneluxlaan, Kanaalstraat, Visserskaai, Spinnerijstraat, Venetiëlaan, Politieke Gevangenenstraat, Veldrijk en Steenbrugstraat.

Tijdens de werken geldt een maximumsnelheid van 30 km per uur in Veldrijk. Handelaars blijven bereikbaar.