Herstellingswerken brugvoeg R8 afrit Stasegem naar Stasegemsesteenweg Kortrijk

In opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer worden herstellingswerken uitgevoerd aan twee brugvoegen op de afrit van de R8 naar de Stasegemsesteenweg. Hiervoor wordt de afrit naar de Stasegemsesteenweg volledig afgesloten van 22 mei tot eind juni 2018.

Tijdens de werken is de Stasegembrug over het kanaal Bossuit-Kortrijk afgesloten. 

Komende van de E17 is de afrit nr. 4 Stasegem op de R8 afgesloten voor wie als bestemming Venning en industriezone Harelbeke-Zuid heeft (de tak naar de Visserskaai/Kanaalzone blijft wel open). Het verkeer moet verder rijden op de R8 en aan het volgende kruispunt (met de Zandbergstraat) een keerbeweging maken en vervolgens afrit nr. 4 Stasegem nemen. 

Om de keerbeweging aan de Zandbergstraat vlot te laten verlopen geldt tijdens de werken eenrichtingsverkeer in de Zandbergstraat richting Kortrijk. Het is dan niet mogelijk de R8 te dwarsen komende vanuit Harelbeke. Dat verkeer moet omrijden via de Hippodroomstraat. 

Wie vanuit Venning en industriezone Harelbeke-Zuid de E17 wil bereiken, moet de R8 oprijden richting Kortrijk-Noord en de R8 vervolgen tot aan Kortrijk-Zuid om zo de E17 te bereiken. 

Wie vanuit Venning en industriezone Harelbeke-Zuid naar de Visserskaai wil, moet de R8 oprijden richting Harelbeke en aan het kruispunt met de Zandbergstraat omkeren en de R8 vervolgen om afrit nr. 3b Kortrijk-Oost te nemen richting rotonde Cowboy Henk, aan de rotonde keren en opnieuw de R8 oprijden om vervolgens afrit nr. 4 Stasegem richting Visserskaai/Kanaalzone te nemen. 

Fietsers die het kanaal Bossuit-Kortrijk willen dwarsen moeten via de Luipaardbrug fietsen. Het trage landbouwverkeer moet omrijden via de Beneluxlaan.

plan_r8.jpg

keerbewegingen_aan_de_zandbergstraat.png

omleiding_komende_van_de_venning_met_bestemming_e17.jpg

omleiding_komende_van_de_e17_met_bestemming_de_venning_en_harelbeke_zuid.jpg

 

Aangemaakt op: 16/05/2018

Reactie toevoegen