Herman Brusselmans 60: tentoonstelling en feestelijk onthaal

okt
03
okt
31

 

Tentoonstelling Herman Brusselmans in oktober 2017 met een feestelijk onthaal op 7 oktober 2017!

 

Op 9 oktober 2017 wordt Herman Brusselmans – de mooie, jonge oppergod van weleer - 60 jaar. Deze gelegenheid willen we in Harelbeke niet zomaar laten voorbijgaan. De eerste keer dat Brusselmans voet op Harelbeekse bodem zette was 5 april 1986. Sinds die tijd kwam het enfant terrible van de Vlaamse literatuur regelmatig langs. In een aantal van zijn romans/columns komt Harelbeke wel eens ter sprake.

Op zaterdag 7 oktober 2017 om 19u30 vieren wij de 60ste verjaardag van de veelschrijver en mediafiguur. Eerst laten we enkele mensen aan het woord die Brusselmans (goed) kennen (een fan, een legervriend, een uitgever, een boekhandelaar, een bibliothecaris, zijn zus…), vervolgens gaan we naar de bibliotheek waar een ongelooflijk arsenaal aan materiaal omtrent de auteur te zien zal zijn. Het betreft een tentoonstelling over leven en werk (ongeveer 40 panelen van 100 x 70 cm), publiciteitsmateriaal, posters, foto’s van Filip Claus en Tony Le Duc, eerste drukken, gesigneerde publicaties, bijzondere uitgaven, parafernalia… en de presentatie van 3 publicaties: in eerste instantie een nieuwe, vuistdikke roman Hij schreef te weinig boeken, in tweede instantie de bibliofiele uitgave van een kort verhaal met de titel Lang leve de bibliotheek! (60 exemplaren), in derde instantie een essay over leven en werk van Herman Brusselmans door prof. Dr. R.A.M. Honings onder de titel Majoor van het Menselijk Leed.

Vervolgens klinken we op de jarige en is er gelegenheid tot het bezoeken van de tentoonstelling en het kopen van de boeken.

Herman Brusselmans zal uiteraard signeren en zijn fans te woord staan. 

Toegang gratis

 

 

 

Aangemaakt op: 24/08/2017

Reactie toevoegen