Groepsaankoop groene stroom en gas

Gepubliceerd op maandag 02 december 2019
Groepsaankoop groene stroom en gas

Dit jaar vindt voor de 9de keer de groepsaankoop groene stroom en gas van de Provincie West-Vlaanderen plaats. Iedereen die in de Provincie woont kan zich gratis en vrijblijvend registreren op www.west-vlaanderen.be/groepsaankoop. Op 12 februari organiseren we een veiling waarop energieleveranciers hun beste bod kunnen uitbrengen.

Omdat er in groep wordt aangekocht, wordt energie goedkoper. Deelnemers besparen gemiddeld €200 per jaar. Hoe meer deelnemers, hoe sterker we staan bij de veiling. Een groepsaankoop is een bekende manier om geld te besparen, maar is ook een service vanuit de Provincie. Deelnemers hoeven zich enkel te registeren, de rest wordt voor hen gedaan. Ze hoeven zelf niet op zoek te gaan naar informatie of bezig te zijn met energie. Deelnemers hoeven enkel hun gegevens achter te laten en kunnen zo hun tijd besteden aan andere, en waarschijnlijk leukere dingen, terwijl de Provincie zorgt dat er een goed energiecontract voor hen wordt geregeld.

Na de veiling krijgt iedereen die heeft ingeschreven een persoonlijk voorstel voor een 1-jarig contract voor groene stroom en/of gas bij de winnende leverancier. Als deelnemer beslis je zelf of je je persoonlijk voorstel aanvaardt. De informatie die je krijgt, wordt vanuit de Provincie gegeven. Als je beslist het aanbod te aanvaarden, dan word je begeleid bij de overstap naar een nieuw contract.

De Provincie neemt de zorgen die een overstap met zich meebrengt volledig uit handen zodat de eindgebruiker hier niet meer van hoeft wakker te liggen. 

Alle informatie vind je ook op www.west-vlaanderen.be/groepsaankoop