Nieuws - meest recent

Ben jij een sportkampioen?

Sportkampioenen groot en klein zullen in 2019 weer in de bloemetjes gezet worden. Hiervoor hebben we jullie hulp nodig!

Waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg heeft een nieuwe website voor het Europees gesubsidieerde binnenvaartproject Seine Schelde Vlaanderen. Je kan uiteraard nog steeds terecht op www.seineschelde.be, maar je zal zien dat de website een volledig nieuwe look en extra functies gekregen heeft. Voortaan vind je hier alle informatie terug over de ruimere context en de verschillende onderdelen van het project.

Op 8 september 2017 nam de Vlaamse Regering de startbeslissing voor het complex project dat de mogelijkheden onderzoekt om het kanaal Bossuit-Kortrijk geschikt te maken voor grotere schepen. Voor dit planningsproces wordt de nieuwe procesaanpak voor 'complexe projecten' toegepast.

Een pasfoto voor een identiteits- of reisdocument is onderworpen aan strenge voorwaarden. Wanneer je nieuwe documenten nodig hebt, schenk dan voldoende aandacht aan je pasfoto.

De ophaling van de nieuwe foliezakken is voorzien in de week van 10 t.e.m. 14 december (afhankelijk van welke ophaalronde). Vanaf volgend kalenderjaar wordt de ophaling meegenomen met de afvalkalender.

Het laatste nummer van hblad december staat online. In dit nummer kom je meer te weten over onder andere de musical The Wiz, het sportaanbod van het voorjaar 2019 en het huldeconcert van Roland Coryn. Daarnaast komen nog heel wat andere activiteiten aan bod. Klik hier  voor het hblad in magazinevorm en hier om het als pdf-bestand te bekijken.

Verzamel tombola lotjes, deponeer die in de blauwe box bij de handelaar of op het stadhuis en maak kans op mooie prijzen.

Er zijn Harelbeekse kadobonnen te winnen en de hoofdprijs is € 5000.

De deelnemende handelszaken herken je aan de affiche en vind je terug op de website www.shoppeninharelbeke.be en in het Harelbeeks krantje.

Identiteitsdocumenten verloren of gestolen? Vanaf 1 december 2018 moet je niet meer eerst langs het politiekantoor passeren, maar kan je onmiddellijk terecht in het stadhuis.

nov
30
jan
28

Stad Harelbeke heeft het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) "Bloemenwijk-Vaarnewijk" voorlopig vastgesteld, inclusief het rooilijnplan voor het doortrekken van de Vaarnewijkstraat. Nu wordt door het college van burgemeester en schepenen een openbaar onderzoek georganiseerd vanaf 30 november 2018 tot en met 28 januari 2019.

Het plangebied vervangt het BPA Bloemenwijk, wijziging A, als het aangrenzende BPA Vaarnewijk-industriepark dienen herzien te worden onder de vorm van een RUP.