Film in het Bos

Titel: Filmvoorstelling: nieuwe Belgische animatiefilm ZOOks in het Collegebos op 31 augustus 2018 - GRATIS TOEGANG

Op 31 augustus organiseert de stedelijke MINA-raad in samenwerking met Bos+ (https://www.bosplus.be) en de Gezinsbond in het CollegebosFilm in het bos’. De voorstellingpast in de ‘Film in het Bos-tournee’ van Bos+ - zie https://www.bosplus.be/nl/filminhetbos.

In het voorbije jaar werden er in het Collegebos natuurbeheerswerken uitgevoerd. Deze werken zijn onderdeel van een omvormingsplan voor het bos. We maken van het bos een nog natuurlijker bos, met inheemse boomsoorten en meer ruimte voor biodiversiteit. Daarvoor leggen we eerder een participatietraject af met de omwonenden. We willen de bewoners uit de Collegewijk nog meer betrekken bij het bos. Een filmvoorstelling is een ideale gelegenheid om het bos eens op een andere manier te ontdekken.

Ook in de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties (de zogenaamde ‘Sustainable Development Goals’ of SDGs) wordt in doelstelling 15 ‘Leven op het land’ als één van de 17 beleidsdoelstellingen vastgelegd. Het stadsbestuur engageerde zich om die doelstellingen in lokaal beleid om te zetten. Het omvormingsbeleid voor het Collegebos is daar een illustratie van. 

We vertonen de film ZOOks. Dit is een nieuwe tekenfilm (2018) van Kristoff en Dimitri Leue, met bekende stemmen als Matteo Simoni, Frank Focketyn, Tine Reymer, Wim Helsen, Warre Borgemans, … ZOOks is een hedendaags sprookje. Het speelt zich af in een wereld waarin de mens volledig gescheiden leeft van de natuur. Het is een spannend verhaal over het belang van de natuur in onze wereld. Boeiend voor groot en klein. Bekijk de trailer via http://zooks.be/benieuwd-naar-zooks-bekijk-hier-de-trailer/

Iedereen is welkom op deze gratis voorstelling. Je moet je wel op voorhand inschrijven op https://www.bosplus.be/nl/filminhetbos. We voorzien enkele stoelen maar je mag gerust ook je eigen stoel of dekentje meebrengen. De Scouts Harelbeke bemant er een bar.

Afspraak vanaf 19u45 in het Collegebos. Je kan parkeren in de Berkenlaan, Elzenlaan, Wilgenlaan, Notelaarslaan of Kollegeplein, maar kom bij voorkeur te voet of met de fiets. De film, Nederlands gesproken, start rond 20u45. Er is een pauze halfweg de film.

Bij regenweer wordt de film vertoond in CC Het Spoor, Eilandstraat 6, 8530 in Harelbeke.

http://www.vvsg.be/sites/sdgs/PublishingImages/Sustainable%20Development%20Goals_Dutch-15.jpg

Aangemaakt op: 27/08/2018

Reactie toevoegen