E-boeken

jun
01

 

Vijf boeken die samen nog geen centimeter dik zijn? Het kan met een e-reader. Vanaf nu kan je in de bibliotheek een e-reader en e-boeken uitlenen. Dat betekent geen té zware handbagage meer want de e-reader weegt amper 184 gram. Wat toch een pak minder is dan een klepper van formaat zoals “4321” van Paul Auster.

Gedoe met een boekwijzer of te kleine letters zijn ook verleden tijd. De e-reader weet waar je in het boek gebleven was en de lettergrootte kan je eenvoudig aanpassen. De nieuwste Aspe aan het strand of in het donker lezen? Geen enkel probleem want het speciale scherm zorgt ervoor dat het licht niet weerkaatst en de helderheid kan je zo aanpassen. De batterij gaat bovendien wekenlang mee, opladen is dus niet nodig.

Thrillers, romans of een biografie over Trump? Aan u de keuze! Enkele schrijvers in ons e-boekenaanbod: Aspe, Nicci French, Griet Op de Beeck, Santa Montefiore, Deflo, Jussi Adler-Olsen, Jeroen Olyslaegers, Stefan Hertmans, Eva Daeleman,…

Hoe werkt het?

De volledige e-boekencollectie vind je terug op kaarten in de leeszaal. Momenteel beschikken we over een 100-tal e-boeken. Uitlenen en inleveren gebeuren aan de leeszaalbalie met je persoonlijke bibliotheekpas of identiteitskaart. Als lid van de bibliotheek kan dit gratis maar wij vragen een waarborg van 20 euro (bij het inleveren krijgt u die terug). De materialen en de e-reader kunnen eenmaal verlengd worden voor 4 weken.

 

Aangemaakt op: 30/05/2017

Reactie toevoegen