Download nu de corona-app 'Coronalert'

Gepubliceerd op woensdag 30 september 2020

De Belgische corona-app 'Coronalert' is nu beschikbaar voor iedereen. Coronalert is een app van de Belgische overheid, gemaakt om de verspreiding van het coronavirus in kaart te brengen. De app maakt gebruik van draadloze bluetooth-technologie op je smartphone om de contactopsporing in België te versnellen. 

De functie Bluetooth op je smartphone zorgt ervoor dat jouw smartphone met een andere smartphone kan communiceren op korte afstand. Denk aan mensen op de bus, op het werk...

Hoe werkt het? 

Je smartphone wordt als het ware een corona-waarschuwingssysteem met de Coronalert-app. De app houdt voor iedere gebruiker een lijst bij met alle telefoons die de voorbije 14 dagen minstens 15 minuten op anderhalve meter bij jou in de buurt (een zogenaamd nauw contact) waren. Test iemand in jouw lijst positief op corona bij de dokter? Dan geeft de app je een rood signaal. Dat wil niet zeggen dat je besmet bent, je loopt gewoon een hoger risico. Zo heb je een overzicht van je risicostatus. 

De app registreert contacten tussen mensen door gecodeerde ID's uit te wisselen tussen de verschillende smartphones. Er is op geen enkel moment toegang tot persoonlijke gegevens, je privacy blijft behouden.

Waarom moet ik de app downloaden?

Omdat deze app een laagdrempelig en handig instrument is om besmettingen op een snelle en efficiënte manier te bevatten. Hoe meer mensen de app installeren, hoe beter de app werkt. De werking van de app wordt nauwkeuriger als veel mensen de app downloaden. Spoor dus iedereen aan om de app te gebruiken!

  • De app waarschuwt je als je in nauw contact bent geweest met iemand die positief testte op het coronavirus. Dat is volledig anoniem, je weet dus niet met wie, waar en wanneer.
  • De app adviseert je over wat je moet doen om jezelf en anderen te beschermen.
  • De app waarschuwt proactief en anoniem andere gebruikers, waarmee je in nauw contact stond, als jij positief test op het coronavirus. 

Door de app te downloaden help je mee om de verspreiding van het virus te stoppen. 

Download de app

Google Play 

App Store 

Meer info op www.coronalert.be.