Nieuws - meest recent

West-Vlaanderen wordt net als vorig jaar getroffen door grote droogte. De situatie in onze provincie wordt zeer nijpend. Waterpeilen in de waterlopen dalen zienderogen. In de polders is er gevaar voor verzilting. De weersvoorspellingen sturen aan op aanhoudende droogte.

Sinds april 2018 zijn er al 14 besmettingen van de ziekte van Newcastle vastgesteld bij hobbypluimvee. De kippen worden dan erg ziek en sterven. Het virus wordt zeer gemakkelijk overgedragen en daarom heeft het Federaal Voedselagentschap ( FAVV) sinds 2 juli een verbod ingesteld op het verkopen, weggeven en het tentoonstellen van pluimvee. Als pluimveehouder kan je maatregelen nemen om je kippen te beschermen.

Wat is de ziekte van Newcastle?

Er zijn heel veel wespen dit jaar: onze brandweerploegen doen hun uiterste best om alle aanvragen zo spoedig mogelijk te behandelen.

jul
21

Wij nodigen U vriendelijk uit op zaterdag 21 juli in de Sint Salvatorskerk
voor het TE DEUM ter gelegenheid van de Nationale Feestdag.

De personaliteiten verzamelen om 8u55 aan de ingang van de Sint Salvatorskerk.

Na het Te Deum wordt een bloemtuil neergelegd aan het monument van de oorlogsslachtoffers.

Een receptie op het stadhuis volgt na de plechtigheid.

Ingang via het stadspark.

Stabel, het Belgisch statistiekbureau, en Eurostat organiseren sinds 1983 een onderzoek om te weten hoeveel mensen werken, een opleiding volgen, werkloos, arbeidsongeschikt of met pensioen zijn.

Sommige huishoudens in onze stad werden uit het rijksregister gekozen en zullen door een enquêteur worden bezocht vanaf:

- 09 juli 2018: Harelbeke Centrum
- 16 juli 2018: Hulste Dorp

 

 

Resultaten test BE-Alert op 5 juli 2018

jun
30
aug
31

Op zoek naar een leuke gezinsuitstap tijdens de zomervakantie?

ZOMERZOEKTOCHT in de bibliotheek, CC Het SPOOR en het Peter Benoitmuseum

De lessenreeksen zitten er weer op. Maar niet getreurd, met de goede voornemens in het vizier, plannen we voor september terug een gevarieerd sportprogramma zodat elk van jullie z’n gading kan vinden in ons aanbod. Jong of niet zo jong, sportfreak of sportontdekker, op muziek of in stilte… er is zeker iets dat bij jou past! De week voor de start van de lessenreeksen zijn er opnieuw proeflessen gepland (niet voor aquagym). Opgelet: De proefles garandeert echter geen zekerheid voor een plekje in de cursus. Wil je 100% zeker zijn, dan kan je vooraf inschrijven voor de lessenreeks.
Ontdek ons cursus- en sportkampaanbod voor dit voorjaar op www.harelbeke.be/sport