Burgemeesters voor iedereen

Vijftact en Inter, KVG, VFG en Zicht op Cultuur lanceren Burgemeesters voor iedereen. Met de campagne willen we toegankelijkheid hoog op de politieke agenda tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen en willen we onze volgende burgemeesters uitdagen om na de verkiezingen echt in te zetten op een leef- en woonomgeving waaraan iedereen, mensen met een handicap, oudere mensen, kleine kinderen of mensen met een tijdelijke beperking -iedereen dus, kan deelnemen.

Een stad of gemeente waarin we ons makkelijk kunnen verplaatsen, toegang hebben tot gebouwen, parken, straten, feesten en sportevenementen, openbaar vervoer,… Een stad waar we makkelijk naar het voetbal op groot scherm kunnen gaan kijken. Een stad of gemeente waar we kunnen begrijpen wat de overheid ons zegt of vertelt, waar we de informatie in een duidelijke en heldere taal krijgen, waar ze hoorbaar is en waar  we een dienstverlening op onze maat krijgen.

 

“We rollen de witte loper uit voor iedereen”

 

Kortom: Burgemeesters voor iedereen wil van onze steden en gemeenten een plaats maken waarin iedereen zelfstandig, veilig en comfortabel kan deelnemen aan het sociale leven.

Uitdagend inclusief

We roepen mensen op hun volgende burgemeesters uit te dagen en van die uitdaging een leuk filmpje te posten op onze facebookpagina www.facebook.com/burgemeestersvooriedereen. Via deze weg krijgen de kandidaat-burgemeesters de uitdaging te zien. Nemen ze die op, dan tekenen ze een engagemensverklaring waarin ze plechtig beloven dat ze tijdens de komende beleidsperiode van hun stad of gemeente een meer inclusieve stad of gemeente zullen maken en dat ze toegankelijkheid integraal en geïntegreerd zullen inschrijven in hun beleid.

Waarom nu?

Op zondag 14 oktober gaan we naar de stembus. We verkiezen dan de mensen die lokaal het de komende zes jaar voor het zeggen zullen hebben. Het is nu het moment bij uitstek om onze stem te laten horen. De komende weken en maanden staan we met de campagne op evenementen, pleinen, straten en stations en helpen we mensen met hun uitdagingen.

Deze politici doen al mee

Inspiratie kunnen mensen halen uit deze twee voorbeelden. Burgemeester Koen ’T Sijen (PRO) van Boechout en burgemeester Jos Stassen (GROEN) van Kruibeke effenen in hun gemeente het pad. Vlaams minister voor Onderwijs Hilde Crevits (CD&V), titelvoerend burgemeester van Torhout, volgt. Net als Zuhal Demir (N-VA), staatssecretaris voor o.a. Gelijke Kansen en Personen met een beperking, die in oktober kandidate is in thuisstad Genk.

Alle informatie over de campagne en een leidraad hoe mensen met hun uitdagingen te werk kunnen gaan is te verkrijgen op www.burgemeestersvooriedereen.be, Facebook @burgemeestersvooriedereen, #uitdagendinclusief.

 

Oproep Burgemeesters voor iedereen from Burgemeerstersvooriedereen on Vimeo.

Burgemeesters voor iedereen is een campagne van Vijftact en Inter, VFG, KVG en Zicht op Cultuur.

Aangemaakt op: 14/06/2018

Reactie toevoegen