Bezorg een Oekraïens kind een mooie vakantie

Gepubliceerd op Donderdag 12 januari 2023

De vzw Euro-Children bezorgt - sinds 1956 - jaarlijks vakanties aan kinderen uit probleemgebieden in Europa. Deze kinderen verblijven tijdens de zomervakantie voor een drietal weken in Vlaamse gastgezinnen en bouwen zo een jarenlange vrienden/familieband op. Een unieke en warme levenservaring voor zowel deze kinderen als voor onze gastgezinnen.

Naast enkele jongeren uit Kroatië & Slovakije, die al meer dan 20 jaar op vakantie komen, hopen we dit jaar voor de eerste maal een groepje kinderen uit Oekraine te kunnen ontvangen.

Deze kinderen leven in een opvanghuis van de organisatie Orphans Care Center in Lviv, zijn wezen of komen uit een moeilijke gezinssituatie. Sinds de oorlog nemen zij ook kinderen op die slachtoffer zijn van deze oorlog. Hun ouders zetten zich in voor de vrijheid van hun land waardoor ze hun kinderen in veiligheid brengen bij deze organisatie.

We hoeven niet te duiden wat het zal betekenen voor hen om eventjes weg te zijn uit een land in oorlog, gewoon kind te mogen zijn in een regio waar vrede heerst, waar ze de warmte en gezelligheid van een gezin mogen ervaren.

Dit is voor onze vereniging ook een nieuwe uitdaging, daar we een nieuwe groep kinderen uitnodigen, dus ook een nieuwe groep gastouders nodig hebben om onze droom of die van deze Oekraïense kinderen waar te maken tegen juli 2023. Misschien raakt ons verhaal je wel en overweeg je om (terug) gastgezin te zijn, neem vrijblijvend contact op!

Affiche Eurochildren 2023