Bezorg een Oekraïens kind een mooie vakantie

Gepubliceerd op Donderdag 14 december 2023
14 december 202330 april 2024
logo euro children

Word GASTGEZIN deze zomer

De vzw Euro-Children bezorgt - sinds 1956 - jaarlijks vakanties aan kinderen uit probleemgebieden in Europa. Deze kinderen verblijven tijdens de zomervakantie voor een drietal weken in Vlaamse gastgezinnen en bouwen zo een jarenlange vrienden/familieband op. Een unieke en warme levenservaring voor zowel deze kinderen als voor onze gastgezinnen.

Net zoals de wereld en zijn problematieken evolueert, zo ook verandert het gastland door de jaren heen van waaruit we deze kinderen uitnodigen. Vorige zomer zijn we dan ook met een nieuw project van start gegaan: Oekraïne. In een korte tijdspanne is het ons gelukt om 34 kinderen te onthalen in 26 warme gastgezinnen. Tevens is onze doelgroep niet alleen kinderen die in oorlog, maar ook opgroeien in een moeilijke thuissituatie.

We hoeven niet te duiden wat het voor hen heeft betekend om eventjes weg te zijn uit een land in oorlog, gewoon kind te mogen zijn in een regio waar vrede heerst, waar ze de warmte en gezelligheid van een gezin mogen ervaren. Onze gastouders kijken dan ook verlangend uit naar de zomer van 2024 om hun Oekraïens(e) kind(eren) opnieuw te verwelkomen.

Niet alleen uitten onze Oekraïense partners in Ivano-Frankivsk hun dankbaarheid voor de voorbije vakantie, maar hopen gelijktijdig om meer kinderen dit vakantiegeluk te kunnen aanbieden komende zomer. Om deze extra kinderen te kunnen uitnodigen, hebben we uiteraard nood aan nieuwe gastouders. Met onze vereniging gaan we deze jaarlijkse uitdaging aan. Zo kunnen we onze doelstelling, onze droom of die van deze kandidaat-Oekraïense kinderen waar maken in juli 2024.


Misschien raakt ons verhaal je en overweeg je om (terug) gastgezin te zijn.

Neem vrijblijvend contact op!