Nieuws - meest recent

jul
21

Wij nodigen U vriendelijk uit op zaterdag 21 juli in de Sint Salvatorskerk
voor het TE DEUM ter gelegenheid van de Nationale Feestdag.

De personaliteiten verzamelen om 8u55 aan de ingang van de Sint Salvatorskerk.

Na het Te Deum wordt een bloemtuil neergelegd aan het monument van de oorlogsslachtoffers.

Een receptie op het stadhuis volgt na de plechtigheid.

Ingang via het stadspark.

Stabel, het Belgisch statistiekbureau, en Eurostat organiseren sinds 1983 een onderzoek om te weten hoeveel mensen werken, een opleiding volgen, werkloos, arbeidsongeschikt of met pensioen zijn.

Sommige huishoudens in onze stad werden uit het rijksregister gekozen en zullen door een enquêteur worden bezocht vanaf:

- 09 juli 2018: Harelbeke Centrum
- 16 juli 2018: Hulste Dorp

 

 

Resultaten test BE-Alert op 5 juli 2018

 

Het Voedselagentschap heeft op vrijdag 29 juni 2018 tijdelijke maatregelen genomen om de verspreiding van de ziekte van Newcastle een halt toe te roepen.

Hierdoor geldt er vanaf maandag 2 juli 2018 in gans België:

Onder impuls van afvalintercommunale Imog starten we met een ruimere inzameling van huishoudelijk plastic verpakkingsafval.

Naast het traditionele pmd (flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkartons) kan je voortaan ook alle harde plastic verpakkingen in de blauwe pmd-zak steken. Tegelijk verdwijnen verpakkingen in zacht plastic vanaf de tweede helft van augustus voortaan in een volledig nieuwe, bijkomende transparante foliezak.

 

 

jul
03

Dinsdag 3 juli 2018 wordt het fietspad in de Spinnerijstraat tussen Steentje en Vaartstraat oneven huisnummers afgefreesd om de dag erna te asfalteren.

De betrokken inwoners worden door de aannmemer per brief op de hoogte gebracht.

Het zomernummer van hblad staat online. In dit nummer kom je meer te weten over het Huis van Welzijn, de maand van de jeugdsportclubs en vind je middenin een enquête waarin we peilen naar jouw idee over onze stad. Daarnaast komen nog heel wat andere activiteiten aan bod. Klik hier voor het hblad in magazinevorm en hier om het als pdf-bestand te bekijken.

Vandaag en de komende dagen wordt het tropisch warm met temperaturen dichtbij of meer dan 30°c.

Hieronder enkele tips om je te beschermen tegen de hitte: