Afsluiten Marktstraat/N43 ter hoogte van marktplein

Gepubliceerd op Woensdag 07 april 2021
12 april 202123 april 2021
Afsluiten marktstraat

Vanaf maandag 12 april 2021 (6 uur) tot en met vrijdag 23 april (19 uur) is in Harelbeke de Marktstraat/N43 afgesloten ter hoogte van het marktplein, dit naar aanleiding van aanpassingen aan de weginfrastructuur op de N43. De afsluiting van de Marktstraat geldt voor de beide rijrichtingen. 

Omleidingen autoverkeer

Komende van Kortrijk of Waregem:
Er wordt een omleiding voorzien voor zwaar vervoer (-3,5T en +3,5T) en het doorgaand verkeer richting Kortrijk via de N43/Gentsesteenweg > N36/Ringlaan > Bavikhoofsestraat > Overleiestraat > N43/Marktstraat (en omgekeerd).

Plaatselijk verkeer:
Daarnaast wordt ook een omleiding voorzien voor plaatselijk verkeer voor de omgeving van het station via de N43/Gentsesteenweg > Deerlijksestraat > Noordstraat > Stationsplein > Tuinstraat > Ballingenweg > Andries Pevernagestraat > N43/Marktstraat/Kortrijksestraat.

De Stationsstraat zal bereikbaar zijn voor plaatselijk verkeer. Het eenrichtingsverkeer ter hoogte van de KBC-bank wordt omgedraaid.

Omleidingen fietsverkeer

Richting Waregem:
Fietsers kunnen langs de ventweg (de weg die parallel loopt aan de Marktstraat) over het voetpad rijden. Er wordt signalisatie geplaatst, zodat dit duidelijk is voor fietsers die van Kortrijk komen.

Komende van Waregem richting Kortrijk: 
Omleiding via Toekomststraat > Vrijdomkaai > Schipstraat

Omleidingen op kaart