Abattoir Fermé - Alice

apr
28

Vrijdag 28 april om 20:00 uur.

Na schitterende recensies afgelopen seizoen, herneemt Abattoir Fermé deze ode aan zorgeloosheid en onzin. Een teder en donker sprookje vol knappe dialogen, voor iedereen die volwassen is of dat moet worden.15+

Lewis Carroll’s Alice in Wonderland is inmiddels anderhalve eeuw jong. Nog steeds zijn kinderen gefascineerd door de absurditeit en de vreemde figuren in het verhaal, voor volwassenen blijft het boek een wonderlijke schatkamer. Zo ook voor regisseur Stef Lernous: sinds hij het boek als negenjarige ontdekte, is hij een fan en verzamelaar van ‘all things Alice’.

Abattoir Fermé kiest in haar bewerking voor een Alice die niet volwassen wil worden. Of toch niet in een door logica gedomineerde wereld die haar verhindert om te geloven in geniale nonsens, sprekende poezen en lieve ridders. Liever kruipt ze weg in haar eigen zeepbel waar ze zich veilig waant en waar ze vergezeld wordt door een vriend die haar verhalen voert. En broodjes - de lekkerste broodjes! - maar Abattoirs Alice heeft geen honger...

" Alice van Abattoir Fermé is een prachtige en prikkelende hedendaagse versie van Carrolls verhaal over een vrouw die liever in haar poppenhuis blijft wonen omdat de wereld niet meer weet waarom fantasieverhalen belangrijk zijn (…) Lernous portretteert Alice als het meisje dat geen vrouw wil worden en liever verhalen dan eten krijgt.” (Focus Knack)
“Alice” is een productie van Abattoir Fermé, in coproductie met NONA (B) en STUK (B) en met steun van de Vlaamse Gemeenschap.

Tickets bestellen

Aangemaakt op: 21/02/2017

Reactie toevoegen