Nieuws - meest recent

jul
21

Wij nodigen U vriendelijk uit op zaterdag 21 juli in de Sint Salvatorskerk
voor het TE DEUM ter gelegenheid van de Nationale Feestdag.

De personaliteiten verzamelen om 8u55 aan de ingang van de Sint Salvatorskerk.

Na het Te Deum wordt een bloemtuil neergelegd aan het monument van de oorlogsslachtoffers.

Een receptie op het stadhuis volgt na de plechtigheid.

Ingang via het stadspark.

Stabel, het Belgisch statistiekbureau, en Eurostat organiseren sinds 1983 een onderzoek om te weten hoeveel mensen werken, een opleiding volgen, werkloos, arbeidsongeschikt of met pensioen zijn.

Sommige huishoudens in onze stad werden uit het rijksregister gekozen en zullen door een enquêteur worden bezocht vanaf:

- 09 juli 2018: Harelbeke Centrum
- 16 juli 2018: Hulste Dorp

 

 

Resultaten test BE-Alert op 5 juli 2018

jun
30
aug
31

Op zoek naar een leuke gezinsuitstap tijdens de zomervakantie?

ZOMERZOEKTOCHT in de bibliotheek, CC Het SPOOR en het Peter Benoitmuseum

De lessenreeksen zitten er weer op. Maar niet getreurd, met de goede voornemens in het vizier, plannen we voor september terug een gevarieerd sportprogramma zodat elk van jullie z’n gading kan vinden in ons aanbod. Jong of niet zo jong, sportfreak of sportontdekker, op muziek of in stilte… er is zeker iets dat bij jou past! De week voor de start van de lessenreeksen zijn er opnieuw proeflessen gepland (niet voor aquagym). Opgelet: De proefles garandeert echter geen zekerheid voor een plekje in de cursus. Wil je 100% zeker zijn, dan kan je vooraf inschrijven voor de lessenreeks.
Ontdek ons cursus- en sportkampaanbod voor dit voorjaar op www.harelbeke.be/sport

 

Het Voedselagentschap heeft op vrijdag 29 juni 2018 tijdelijke maatregelen genomen om de verspreiding van de ziekte van Newcastle een halt toe te roepen.

Hierdoor geldt er vanaf maandag 2 juli 2018 in gans België:

Onder impuls van afvalintercommunale Imog starten we met een ruimere inzameling van huishoudelijk plastic verpakkingsafval.

Naast het traditionele pmd (flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkartons) kan je voortaan ook alle harde plastic verpakkingen in de blauwe pmd-zak steken. Tegelijk verdwijnen verpakkingen in zacht plastic vanaf de tweede helft van augustus voortaan in een volledig nieuwe, bijkomende transparante foliezak.

 

 

jul
03

Dinsdag 3 juli 2018 wordt het fietspad in de Spinnerijstraat tussen Steentje en Vaartstraat oneven huisnummers afgefreesd om de dag erna te asfalteren.

De betrokken inwoners worden door de aannmemer per brief op de hoogte gebracht.