UiT-Kajuit 3-6 jaar

Voor wie?

Ben jij tussen de drie en zes jaar en wil jij een spetterende vakantie beleven?

Dan zijn de kleuterkampen misschien wel iets voor jou!

Tijdens de zomervakantie worden twee superleuke kleuterkampen georgansieerd.

Kleuterkampen 2018

De ruimte in ...

Maandag 2 juli tem vrijdag 6 juli

Zuiderkouter, Stasegem

Max 30 kleuters

Ga je mee met ons de ruimte in? Spring in onze raket en ga mee op een fantastische reis, we vliegen erin! Je beleeft een hele week vol hemelse activiteiten zoals een reis door het heelal en je maakt je eigen raket! Op woensdag trekken we erop uit naar Cozmix, het bezoekerscentrum van de volkssterrenwacht. We ontdekken er alles wat je nog niet wist over de maan en de planeten! Durf jij je op het planetenpad te wagen en door de ruimte te bewegen? Deze week nemen we ook deel aan enkele leuke workshops waar je kennis maakt met vreemde wezens. Tijdens een workshop van Artforum creëren we eigen ruimtemonsters en uit schuimrubber maken we eigen planetenstempels. Wie weet ontmoet jij deze week wel een marsmannetje!

Reis rond de wereld

Maandag 9 juli tem vrijdag 13 juli (geen werking op woensdag 11 juli)

Jeugdcentrum TSAS, Harelbeke

Max 20 kleuters

Ga jij mee op reis rond de wereld? Deze week gaan we op tocht door de jungle en leren we al dansend en bewegend onze reis verder te zetten. We kunnen ook de hulp van de dieren gebruiken die we onderweg ontmoeten. Van al dat reizen krijgen we natuurlijk ook honger! Samen met Sofie leren we gerechtjes van verschillende landen kennen en maken we die natuurlijk ook helemaal zelf klaar! Op donderdag gaan we op daguitstap naar Planckendael. We maken er kennis met dieren van over de hele wereld! Op één dag tijd ben je in alle werelddelen geweest! Dat is een wereldreis in sneltempo! Maak je valies al maar klaar en zo ben je al helemaal klaar om te vertrekken!

Er was eens ...

Maandag 16 juli tem vrijdag 20 juli

Jeugdcentrum TSAS, Harelbeke

Max 20 kleuters

Er was eens ... een sprookjesland hier niet zo ver vandaan. En deze week zullen jullie dit land ontdekken! Tijdens een workshop van Artforum maken we ons eigen sprookje aan de hand van uitgeknipte figuren. We leren ook wie de elfjes zijn en hoe zij kunnen toveren. Een handpoppentheater leert ons hier alles over! Enn hoe kunnen draken eigenlijk zo sterk zijn? We ontdekken onze eigen drakenkracht! Op woensdag gaan we op uitstap naar dierenpark de Zonnegloed. Wie weet kom jij er de Gelaarsde Kat of de Wolf en de Zeven Geitjes wel tegen?

Hocus Pocus Pats

Maandag 6 augustus tem vrijdag 10 augustus

Jeugdcentrum TSAS, Harelbeke

Max 20 kleuters

Abracadabra, hocus pocuts pats! Deze week word jij weggetoverd naar een fantastische week vol magie en toverkunst. Tijdens een creatieve workshop maken we onze eigen tovervogel met kleurrijke pluimen. We leren ook de kneepjes van het goochelvak tijdens een leuke goochelworkshop. Ook een themadag met een heks, tovenaar en allerlei vreemde wezens kan niet ontbreken. Op donderdag gaan we op uitstap naar Harry Malter. Hier kan je een ritje maken op een kameel, je uitleven in de speeltuin en genieten van een circus- en goochelshow.

Monsters & Co

Maandag 20 augustus tem vrijdag 24 augustus

SB Noord, Hulste

Max 30 kleuters

Ben jij een stoere kerel of onbevreesde meid? Dan leren we je deze week graag kennismaken met gevaarlijke maar ook hele liever monsters! We gaan creatief aan de slag en maken ons eigen monstertje. Ben je toch een beetje bang? Dan houdt onze dromenvanger enkel je meest plezante ervaringen met de monstertjes vast! Op woensdag gaan we op uitstap naar de struisvogelboerderij. Hier zal je oog in oog staan met deze reuzevogels! Hierna wordt je even een echt speelmonster en leven we ons uit op het speelplein in de Brielmeersen. We dompelen ons ook onder in enkele monsterlijk leuke workshops.

Alle kleuren van de regenboog

Maandag 27 augustus tem vrijdag 31 augustus

Jeugdcentrum TSAS, Harelbeke

Max 20 kleuters

Benieuwd wat er allemaal te beleven valt op de regenboog? Deze week leren we alle kleuren van de regenboog kennen. Maandag starten we met een leuke kennismaking en dan vliegen we er helemaal in! Een kookworkshop met kleurtjes, een kleuterkunstworkshop met kleuren, dans en beweging met kleuren, ... Je kan het zo gek niet bedenken. Op woensdag gaan we naar het kleurrijke kinderpark 'De Sierk'. Kortom, het wordt zeker en vast geen saaie zwart-witte week!

Praktisch

De activiteiten starten telkens om 9 uur en eindigen om 16 uur.

Er is opvang voorzien van 7u30 tot 18 uur.

Vrijdag is er een toonmoment om 16 uur.

Eén dag per week gaan we met de bus op daguitstap.

Een weekje plezier kost 75 euro (5 dagen) of 60 € (4 dagen). Dagelijks krijg je van ons een heleboel leuke activiteiten, drankjes, een tienuurtje en een vieruurtje.

Vergeet zeker je picknick niet, want van al dat spelen krijg je honger!

Inschrijven

Inschrijven voor de kleuterkampen 'De ruimte in' en 'Monsters & co' kan vanaf donderdag 1 februari 2018 om 18u.

Inschrijven voor de andere kleuterkampen kan vanaf woensdag 25 april 2018 om 18u.

Er kan enkel online via de webshop ingeschreven worden. 

UiTPAS

De UiTPAS is een vrijetijdspas waarmee iedereen die in Zuid-West-Vlaanderen wil genieten van vrije tijd zoals cultuur, sport- en jeugdactiviteiten punten kan sparen en inruilen voor leuke voordelen. Vraag je UiTPAS aan op de jeugddienst en je kan punten sparen!

Er is korting mogelijk voor kinderen uit gezinnen die onder begeleiding staan van het OCMW. Ouders kunnen enkel van de korting genieten indien ze een UiTPAS aanvragen bij het OCMW

Meer info over de UiTPAS vind je hier.

Foto's

2016 Op reis naar Parijs

2016 Superhelden

2017 Het Wilde Westen

2017 Safaristreken en Slingerapen

Meer info

Jeugddienst Harelbeke | Sarah Devos
Tel: 056 733 482 | E-mail: sarah.devos@harelbeke.be