Buitenspeeldag

Buitenspeeldag 2023

Op woensdag 19 april 2023 staat de Buitenspeeldag op het programma. We toveren provinciedomein De Gavers om tot een heus kinderparadijs. Noteer deze dag al maar in de agenda - afspraak van 13u tot 17u. 

Schuif die tablet, gsm en spelconsole een namiddagje opzij en kom buiten! De jeugd van Deerlijk en Harelbeke verkennen op avontuurlijke wijze en samen met vrienden de Gavers. Alle kinderen en jongeren tussen 3 en 12 jaar, onder begeleiding van hun ouders, kunnen gratis deelnemen aan tal van activiteiten: hoog touwenparcours, klimmuur, springkastelen, volksspelen, mountainbike, pannavoetbal, hindernissenparcours, kubb, natuurspelen, draaimolen, archery tag ...

Buiten spelen kan altijd

Om buiten te spelen hoef je echter niet te wachten op de Buitenspeeldag zelf; dat kan het hele jaar door! Trek maar je buitenspeelkleren aan en speel er maar op los! Wat inspiratie nodig? 

  • In Harelbeke zijn er maar liefst 25 speelpleintjes terug te vinden. Ken je ze allemaal? Bekijk het overzicht en breng ze allemaal een bezoekje! 
  • Doe eens een geocache route en ga zo op schattenjacht. Registreer je en ga op tocht. In Hulste is er al een mooie route terug te vinden en in de regio is er ook al heel wat te beleven. We plannen ook nog een aantal nieuwe routes in Harelbeke tegen deze zomer! 
  • Op zoek naar plaatsen waar je kan spelen zonder dat er auto's zijn? Bekijk eens alle trage wegen! 
  • Stippel een fietstocht uit via de knooppunten. Liever een wandeling? Kan ook!
  • Snuif wat geschiedenis op via de Erfgoedapp. 
  • Groene vingers ontdekt? Leg je eigen moestuin aan! Ideale moment om hier mee te beginnen. Ontdek waarop je moet letten. 
  • Buitenspelen hoeft zich niet te beperken tot de Buitenspeeldag! Maak van jouw straat een speelstraat

Veel buitenspeelplezier! 

Meer informatie

Jeugddienst Harelbeke, Tweebruggenstraat 30, 8530 Harelbeke. 056 733 480; jeugd@harelbeke.be

www.buitenspeeldag.be