Week van de opvoeding

Opvoeden staat niet los van alle andere levensdomeinen.
Elk gezin legt zijn unieke puzzel: een dak boven je hoofd, zinvol werk, goede zorg, fijne vrije tijd met het gezin, je kinderen groot brengen. Hoe minder muurtjes gezinnen ervaren om de puzzel in elkaar te laten vallen, hoe sterker ze in hun schoenen staan bij het opvoeden.
 

Week van de Opvoeding

Elk jaar van 16 tot 23 mei laten we ons licht schijnen op 'opvoeden'. Want groot worden, dat gaat niet helemaal vanzelf. Ouders, grootouders en andere opvoeders zorgen er elke dag voor dat kinderen opgroeien in een warme en positieve leefomgeving.

Vanaf dit jaar steken we die week samen de groeilamp aan. Om alle geweldige ouders, familieleden en opvoeders in de spotlights te zetten. Omdat ze dat dubbel en dik verdienen. En even belangrijk: om al die ouders, opvoeders en organisaties te inspireren. Om de plaatsen waar je – zowat letterlijk - je licht kan opsteken als je het even niet meer weet, in de kijker te zetten. Want ook dat is opvoeden: er is geen licht zonder schaduw. En dat is oké!

Bekijk hier het aanbod aan activiteiten

Bubbelwandeling met activiteiten op 19 mei geannuleerd wegens slechte weersomstandigheden.  Wil je alsnog de wandeling maken? Dat kan! Je kan de wandeling - weliswaar zonder de activiteiten, maar met allerlei leuke opdrachtjes - individueel met je gezin maken tot en met 30 mei 2021.

Vul hier het antwoordformulier in van de bubbelwandeling

Wil je luisteren naar de leuke voorleesverhaaltjes?