Hallo Harelbeke op 11 maart

Lichten

Aan de slag!

Het is zover! We gaan aan de slag met een aantal ideeën die uit Hallo Harelbeke! voortvloeiden. En daar kunnen we alle hulp bij gebruiken, want het is in de eerste plaats de bedoeling dat jullie, als inwoners van Harelbeke, zelf de handen uit de mouwen steken om de ideeën te realiseren. Kom daarom op woensdag 11 maart om 19 uur langs in CC het SPOOR en denk samen met ons en andere geïnteresseerden na hoe we de concepten in realiteit omvormen. Het wordt een interactieve avond waarbij iedereen vrij is om over één of verschillende thema’s mee te denken. We zetten ze hieronder nog eens voor jou op een rijtje:

 

  1. Groen in de stad (geveltuintjes, meer groen in het centrum, vergroenen van de wijk Eiland, groen Moleneiland, groene long in hartje Stasegem, veiligere en groenere kruispunten, alternatief voor plantenbakken, aanleg Kollegeplein)
  2. Duurzaamheid (groepsaankoop regenputten, spilvarken)
  3. Mobiliteit (collegeleden samen op de fiets, openbare fietspompen, autoloze dag in de stad, beperken vracht- en autoverkeer tijdens de spits, groepsaankoop bakfietsen)
  4. Scholen (afbakenen schoolzones, wandelrijen)
  5. Welzijn (openbare BBQ’s, leer je postbode/vuilnisman/wijkagent… kennen, wijkfeesten, speelpleintjes op de markt/speeltuinen, picknicktafels en rustzones in de stad)
  6. Kunst (kunst in de straat)
  7. Evenementen (lichtshow op gebouwen, standaard veggie, gemeenteraad op verplaatsing, fluohesjes Oarelbeke Weireldstad, gebruik herbruikbare bekers)

 

Om ons zo goed mogelijk voor te bereiden, vragen we om in te schrijven door een mailtje te sturen naar
info@harelbeke.be met vermelding van je naam en de thema’s waarvoor je interesse hebt.

Ik schrijf me in