Gezondheidscheque, iets voor jou?

Gepubliceerd op donderdag 06 mei 2021

Met de gezondheidscheque willen we de gezondheidssituatie van onze inwoners verbeteren.

Wat is het en voor wie?

Elke inwoner binnen Zuid-West-Vlaanderen kan vanaf nu tot 30 september 2021 gebruik maken van een gezondheidscheque ter waarde van 45 euro. Met deze gezondheidscheque wordt het persoonlijk aandeel van het leefstijlprogramma voeding, beweging, mentaal welbevinden en/of rookstop tot 45 euro terugbetaald. Meer info over de verschillende leefstijlprogramma’s kan je hier terugvinden.  Bij beweegprogramma’s is een voorschrift van een arts vereist.

De gezondheidscheque is een initiatief van De Brug en Logo Leieland i.s.m. de Koning Boudewijnstichting. Zij geven tot 45 euro korting bij een diëtist, kinesist, psycholoog of tabacoloog voor het volgen van een leefstijlprogramma.

De gezondheidscheque is geldig voor inwoners van Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Kuurne, Spiere-Helkijn, Waregem, Wielsbeke, Wervik, Wevelgem en Zwevegem.

Er dient een begeleid leefstijlprogramma te worden gevolgd van minimaal 3 sessies voor 30 september 2021. Per leefstijlprogramma kan slechts 1x gebruik gemaakt worden van een cheque. De Brug voorziet een terugbetaling met een maximum van 45 euro. De cheque is slechts geldig indien de laatste sessie plaatsvindt voor de vervaldag op de cheque. In dit geval dus voor 30 september 2021.


Hoe werkt het?

Je volgt minimum 3 sessies van het leefstijlprogramma en je bezorgt het formulier (de gezondheidscheque) aan de begeleider van het programma (bv. diëtiste). Hij of zij zal het formulier invullen en aan je terugbezorgen.

Je bezorgt binnen de 14 dagen na de laatste sessie het volledig ingevulde formulier aan De Brug /  Logo Leieland. Dit kan via mail op volgend mailadres: GZC.debrug@wvlzorgt.be  of via de post naar “Logo Leieland, President Kennedypark 10, 8500 Kortrijk. De Brug betaalt jouw persoonlijk aandeel voor het leefstijlprogramma – met een maximum van 45 euro – terug.

De gezondheidscheque kan je online downloaden.

 

Meer info? 

Huis van Welzijn, Eline Eggermont, eline.eggermont@welzijnharelbeke.be of 056 735 192