Gevoel voor Tumor

Gepubliceerd op Dinsdag 12 juli 2022

Leander Verdievel was 23, had net een job én een lief toen de bliksem onverwacht snoeihard insloeg. Een Non- Hodgin NK-T cel lymfoma in de maxillaire neussinussen. In mensentaal: een tumor in de neus. Bijna twee jaar lang werd zijn leven op pauze gezet en onderging hij de meest uiteenlopende slopende behandelingen en de daarmee gepaarde emoties. Tegelijk ontdekte hij dat kanker meer was dan kommer & kwel. Humor was voor hem het tegengif voor al het vergif dat ze in zijn lijf injecteerden.

Over zijn ervaringen en die van vele anderen schreef hij een fictiereeks én een boek: Gevoel voor Tumor. Over zeldzame tumoren en Chinese restaurants, over foute cadeaus voor kankerpatiënten en té enthousiaste stagiairs.

In zijn lezing praat hij met een lach en een traan maar altijd ongeremd eerlijk en vol vanuit het hart over hoe het is om kanker te krijgen en hoe je hele bestaan én dat van iedereen om je heen op zij kop zet. Tegelijk probeert hij zo ook de patiënten, maar ook de artsen en zorgkundigen van de toekomst een beter beeld te geven over wat kanker nu eigenlijk met de mens doet.

Wanneer: donderdag 6 oktober 2022 om 19u30
Waar: Jeugdcentrum TSAS, Twee-Bruggenstraat 30, Harelbeke
Gratis, maar inschrijven is noodzakelijk!
Inschrijven

HvW - gevoel voor tumor