Handleiding evenementenloket

Stap 1: Een account aanmaken

Wil je een activiteit organiseren met je vereniging? Vraag dan eenmalig een login en wachtwoord aan bij de cel Evenementen. Dat kan je doen door het onderstaande formulier in te vullen. Deze login kan je blijven gebruiken voor al je toekomstige aanvragen.

Eenmaal je de aanvraag hebt ingevuld, zal een medewerker van de stad je contacteren en je jouw logingegevens bezorgen. Dit kan enkele werkdagen duren.

Een account aanvragen

Wil je een activiteit organiseren als privé gebruiker? Dan kan je zelf een account aanmaken via de knop "Aanmelden als nieuwe gebruiker".

nieuwe gebruiker

Stap 2: Contactpersonen toevoegen

Wanneer je bent ingelogd met je nieuwe login en wachtwoord, kan je desgewenst contactpersonen van je vereniging toevoegen.

Dit doe je via 'Mijn profiel' > 'Contacten'.  Klik op 'Nieuw contact toevoegen', vul alle gegevens en klik daarna op 'Toevoegen'. Je kan meerdere contactpersonen toevoegen.

contact toevoegen

Stap 3: Een aanvraag starten

Klik in de menubalk bovenaan op 'Ik organiseer'. Je komt weer terecht op de pagina van het evenementenloket.

Hier kan je belangrijke informatie nalezen.

Als je een zaal van de stad wil huren, raden wij je aan om eerst de beschikbaarheid van de zaal te controleren via de knop 'Beschikbaarheid zalen'.

Opgelet, de zalen van de stad worden enkel verhuurd voor activiteiten met een openbaar karakter. Privéfeestjes zijn dus niet toegelaten.

Klik bij de gewenste aanvraag op de knop 'Nieuwe aanvraag'.

Stap 4: Doorloop de aanvraag

Aan de hand van je antwoorden, zal het systeem je relevante vragen stellen zodat wij alle benodigde informatie kunnen verzamelen.

Klik op het einde van je aanvraag op voltooien. Eventueel kan je hier één of meerdere e-mailadressen invullen die een kopie van de aanvraag moeten ontvangen. (Het e-mailadres waarmee de account werd aangevraagd ontvangt sowieso een bevestigingsmail.)

Stap 5: Volg je aanvraag

Je kan het verloop van je aanvraag volgen via 'Mijn profiel' > 'Historiek en overzichten' > 'Mijn ingevulde scenarios'.

Wanneer je aanvraag wordt goedgekeurd, ontvang je opnieuw een e-mail met de bevestiging en eventuele vergunningen / goedkeuringen in bijlage. Je kan deze bijlagen ook bekijken via 'Mijn profiel'.