Fietstocht Oarelbeke ip de vélo

Fietstocht Oarelbeke ip de vélo

Tocht doorheen Harelbeke en Stasegem

Gloednieuw is ie, de fietstocht 'Oarelbeke ip de vélo' voor gezinnen. De fietstocht van 15 kilometer loopt langs de leukste plekjes in Harelbeke, die gekozen werden door onze kindergemeenteraad van 2021. 

Fietstocht met tussenstops

De fietstocht is een tocht met acht kleine tussenstops, waar kinderen een kleine opdracht gerelateerd met fietsen moeten uitvoeren of een leuk wist-je-datje krijgen omtrent fietsen. Alle kindergemeenteraadsleden die ons een leuk plekje aanleverden, worden onderweg ook afgebeeld op een paneel langs de fietsroute.  

Ook Floor, Luca, Elies en enkele andere kinderen stuurden ons leuke tips door uit Bavikhove en Hulste. Die vind je onderaan deze pagina!

WEDSTRIJD #oarelbekeipdevelo
Tijdens de paasvakantie

De fietstocht is blijvend, maar gedurende de paasvakantie is er een wedstrijd aan gekoppeld. Als je een foto plaatst op Instagram met de hashtag #oarelbekeipdevelo tijdens je fietstocht, dan win je een superleuk fietsgadget! Makkelijk gewonnen, toch? 

Download hier de flyer met fietsroute en stops

Vind de route op RouteYou

Tips uit Bavikhove en Hulste

Floor

TIP

Floor Verstraete
Kindergemeenteraadslid 2021

Het speelplein in Hulste. Floor komt hier graag langs en blijft hier meer dan vaak even spelen. Voor de ervaren fietsers die het zien zitten om een extra stuk bij te fietsen is dit zeker een aanrader! 

Elies

TIP

Elies Decorte
Kindergemeenteraadslid 2021

Mijn favoriete plekje is het wegje langs de oude Leiearm ( Tweede Aardstraat in Bavikhove). Heel rustig plekje, leuk om vogels/dieren te spotten. Maar even pauzeren, een ijsje eten en ravotten in het Sportpark is ook altijd leuk.

Luca

TIP

Luca Da Conceicao Casimiro
Kindergemeenteraadslid 2021

Mijn favoriete plekje in Hulste is Hoog Wallegem, waar Roland Garros een noodlanding maakte (cfr. informatiebord van Roland Garros). Je ziet er heel de omgeving en kan je lekker naar beneden laten gaan met de fiets.