Donkey Republic deelfietsen

Donkey Republic deelfietsen

Gedeelde mobiliteit en nieuwe vormen en concepten van duurzame mobiliteit stimuleren, daar zet Intercommunale Leiedal al een tijdje op in. Deze week verschenen daarom 156 deelfietsen van Donkey Republic in het straatbeeld van 12 steden en gemeenten uit de regio, waaronder in Harelbeke. 

Je hebt ze misschien al gezien of zelfs gebruikt tijdens het kunstenparcours Contrei Live van Intercommunale Leiedal, de oranje deelfietsen van Donkey Republic. Tussen juni en oktober 2020 kon je zes deelfietsen gebruiken aan de Vrijdomkaai om zo het kunstenparcours te verkennen. 

Locaties deelfietsen

In een volgende fase testen we hubs uit. Hubs zijn plekken waar je de fietsen kan ophalen of afzetten. Er zijn in Harelbeke drie locaties met in totaal achttien Donkey deelfietsen: 

  • Het Marktplein
  • de parking van de Gavers (Eikenstraat)
  • Op het plein op het Eiland

Je pikt een een oranje Donkey-deelfiets op aan de Donkey Republic hub en zet de fiets af aan een drop-offzone. In de app zie je waar je een fiets kan oppikken of achterlaten.

share-north logo

Hoe gebruik je een deelfiets?

Heel eenvoudig! Je downloadt de app en maakt via Bluetooth verbinding met het slot. Het slot opent automatisch en je kan vertrekken. Op het einde van je fietsrit parkeer je de fiets op een drop-off locatie en geef je in de app het einde van je rit in. 

  1.  Download de app
  2. Kies een pick-up locatie en fiets.
  3. Ontgrendel de fiets via de app.
  4.  Ver- en ontgrendel de fiets zo vaak je wilt tijdens je huurperiode.
  5.  Beëindig de huur door de fiets naar een drop-off locatie te brengen, de fiets te vergrendelen en de huur te beëindigen in de app.

 

Gratis en duurzaam door de regio

Om het gebruik van de deelfietsen te stimuleren, delen Leiedal en Donkey Republic maar liefst 160 uurabonnementen uit, waarmee je twee maanden gratis kunt rondrijden. Het enige dat je moet doen, is een selfie met een lokale Donkey-deelfiets op een herkenbare plek in Harelbeke posten op de Facebookpagina van Donkey Republic. 

Website Donkey Republic