Cambio autodelen in Harelbeke

Logo cambio Autodelen

Autodelen is een systeem waarbij meerdere mensen om beurten gebruik maken van een personenauto. Het is makkelijk, prijsvoordelig én milieubewust!  Ook iets voor jou?

De stad Harelbeke heeft met Cambio-Optimobil Vlaanderen nv een samenwerkingsovereenkomst opgemaakt om autodelen op te starten in Harelbeke vanaf 1 maart 2015.  Cambio is een uitleensysteem dat ideaal geschikt is voor mensen die niet zo vaak de wagen nodig hebben.  Heb je interesse om in zo’n autodeelsysteem te stappen?  Lees dan verder en ga eens een kijkje nemen op www.cambio.be

Cambio autodelen: dé oplossing voor wie weinig rijdt

Cambio autodelen is een eenvoudige formule waarbij op vaste standplaatsen in de stad auto’s ter beschikking staan. Tegen een vergoeding kun je die reserveren en vrij gebruiken. Om boodschappen te doen.  Om wat gerief te verhuizen of voor een daguitstap met je partner of gezin.  Of voor een dienstverplaatsing ...  Op het einde van de rit zet je de auto terug op de standplaats, zodat de volgende gebruiker ermee weg kan.

Met cambio heb je dus een auto wanneer je er een wil, maar ook enkel dan.  Bovendien verlost cambio je van alle kopzorgen die een eigen auto met zich meebrengt: onderhoud, herstellingen, autokeuring … cambio neemt alles voor haar rekening. En daar is ook je portefeuille bij gebaat.

Een eigen wagen kost geld ... ook als hij stilstaat!

Bij cambio betaal je enkel als je de wagen gebruikt, er zijn – op het bescheiden maandelijks abonnement na – geen vaste kosten.  Dit maakt cambio financieel interessant voor wie weinig met de wagen rijdt.

Benieuwd hoeveel geld je kan uitsparen door over te schakelen op cambio autodelen?  Neem een kijkje op de kilometerteller van je auto.  Komen er per jaar minder dan 10.000 km op de teller bij? En gebruik je de auto niet dagelijks voor bijvoorbeeld woon-werkverkeer? Dan ben je met cambio goedkoper uit.

Hoe minder kilometers op de teller, hoe groter de winst.  Zo kan wie slechts 7.000 km per jaar aflegt met de auto ongeveer 1.100 euro op jaarbasis uitsparen.  Voor wie heel weinig rijdt en bijvoorbeeld maar 3.500 kilometer per jaar rijdt, stijgt dit voordeel tot maar liefst 2.100 euro ... per jaar!  Dit geldt natuurlijk ook voor de eventuele 2e of 3e wagen in het gezin.

Met cambio bespaar je dus snel enkele honderden tot duizenden euro’s per jaar! Voor wie niet te vaak rijdt, is de rekening dus vlug gemaakt!

Benieuwd naar hoeveel jij zou kunnen besparen? (op basis van het aantal km op de kilometerteller van jouw wagen)  Surf even langs op www.cambio.be en maak de vergelijking tussen wat jouw eigen wagen jou kost en welke de kost zou zijn bij cambio.

CAMBIO gebruiken = simpel als 1 2 3

In 3 eenvoudige stappen krijg je toegang tot het autodeelsysteem : inschrijven (eenmalig), reserveren en rijden.

Inschrijven doe je via de website of per post. Zodra je ingeschreven bent, ontvang je een cambio-kaart met pincode.

Reserveren doe je telefonisch, via de cambioApp of via het internet, 24 uur op 24, 7 dagen op 7. Je kan een auto reserveren voor één uur, enkele uren of voor meerdere dagen. Dat kan lang op voorhand, maar ook enkele minuten voor het vertrek.

Rijden: je haalt de auto af aan zijn standplaats en opent hem met je persoonlijke kaart. Dankzij de tankkaart tank je op kosten van cambio en op het einde van de rit breng je de auto gewoon terug naar zijn standplaats. Klaar voor de volgende gebruiker.  Je hebt er verder dus geen omkijken naar.  Makkelijker kan niet.

Milieuvriendelijker

Bij de keuze van haar auto’s houdt cambio rekening met de ecoscore van de wagens.  En elke cambio-wagen vervangt 8 tot 12 private wagens.  De milieuvriendelijke auto’s van cambio verkleinen dus meteen ook jouw ecologische ‘bandafdruk’.

Ook de stad Harelbeke wordt klant en zal twee oudere personenwagens afstoten en deze niet meer vervangen. Zo draagt het stadsbestuur ook bij aan milieuvriendelijke mobiliteit.

Praktisch

Vanaf 1 maart 2015 zullen er twee Cambio wagens ter beschikking staan in Harelbeke in de Leiestraat; zijnde een Citroën C3 en een Citroën Berlingo.

Vragen? 

Heb je vragen? Bel dan naar de dienst Milieu of maak een afspraak om langs te komen (vanaf januari 2020).

Maak een afspraak