Blue-bikes Harelbeke

Nu ook Blue-bikes in Harelbeke

Wist jij dat er sinds oktober 2020 maar liefst twaalf deelfietsen beschikbaar zijn aan het station van Harelbeke? Dat zijn Blue-bikes, handige deelfietsen die je ondertussen aan meer dan 65 trein-, tram- en busstations verspreid over België kan ontlenen. Nu dus ook bij ons! Zo stap jij na de trein, meteen op de fiets.

Wat is Blue-bike?

Lunchmeeting, familiebezoekje, citytrip, woon-werkverplaatsing,.. Je eindbestemming ligt meestal verder dan waar trein, tram of bus je brengen. Om die laatste kilometers vlot, snel en comfortabel te overbruggen, is er Blue-bike. Met een lidmaatschap van slechts € 12 per jaar, kan je op alle locaties een fiets ontlenen aan een voordelig tarief, ook buiten Harelbeke. Je betaalt op de meeste locaties slechts €1,15 per rit van maximaal 24 uur. Met een Blue-bikelidmaatschap heb je met andere woorden altijd een fiets op zak.

Het fietsdeelproject Blue-bike werd midden 2011 opgestart om de combi-mobiliteit in de praktijk verder vorm te geven. En of dat ondertussen gelukt is: Blue-bike maakte in 2019 ruim 267.000 ritten met 20.000 leden op 60 locaties. 93% van de gebruikers gebruikt Blue-bike in combinatie met de trein en bovendien gebeurde 28% van de Blue-bikeverplaatsingen voordien met de auto. Dat is de modal shift in de praktijk!

Hoe werkt het?

Een Blue-bike ontlenen is snel en eenvoudig. Lid worden kan gemakkelijk online via de website, of in een van de deelnemende fietspunten. Van zodra je jouw Blue-bikekaart hebt ontvangen (of wanneer jouw MOBIB-gekoppeld werd), kan je op meer dan 65 Blue-bikelocaties een fiets ontlenen. In Harelbeke betaal je dankzij een tussenkomst van de stad en de Vlaamse Overheid steeds €1,15 per rit van maximaal 24 uur. Je zet je Blue-bike aan het einde van de dag gewoon weer terug op zijn originele locatie. Je vindt alle tarieven, voorwaarden en een overzicht van de locaties op www.blue-bike.be.

Blue-bike voor bedrijven

Een bedrijf in de buurt van Harelbeke? Je kan ook als zakelijk abonnee lid worden bij Blue-bike. Meer info op www.blue-bike.be/nl/voordelen-voor-bedrijven.

We wensen je alvast veel fietsplezier! 

Zie ook

Oarelbeke ip de vélo