Workshop: Inrichting voederplanken

  • Lessenreeks

Alle trekvogels zijn reeds geruime tijd vertrokken naar hun overwinteringsgebieden in het zuiden. Voor de achterblijvers breken er binnenkort weer moeilijke tijden aan. Koude winternachten en voedselschaarste zijn slecht twee zaken waar onze vogels mee geconfronteerd worden tijdens het najaar en de winter.

MAAR we kunnen ze een handje helpen!

Tijdens de interactieve workshop 'inrichting voederplanken' leggen we je uit hoe je dat best aanpakt. Tijdens een korte inleiding staan we even stil bij enkele praktische zaken: wat mag ik voederen, wanneer moet ik voederen, hoeveel mag ik voederen,… . Daarna steken we de handen uit de mouwen en maken we zelf enkele lekkernijen voor de vogels die de winter in onze tuin doorbrengen. Uiteraard mag je je zelfgemaakte energiebommetjes mee naar huis nemen. Voorzie een kartonnen doos/zak om alles mee te nemen naar huis.

Voor deze gezinsactiviteit verzamelen we op zondag 11 december om 09:00 uur aan het bezoekerscentrum van de Gavers. Het einde van de workshop is voorzien rond 12:00 uur. Deelnemen aan deze activiteit kost 5€ per kind. We voorzien een gratis drankje tijdens de workshop.  

Let op: aan deze activiteit kunnen maximum 30 kinderen deelnemen - min. leeftijd 6 jaar. 

 

Wanneer

tot (Volzet of uitverkocht)

Locatie

Provinciedomein De Gavers Harelbeke
Eikenstraat 131
8530 Harelbeke

Prijs

Basistarief: € 5

Leeftijd

1+

Links

https://www.natuurpunt.be/agenda/workshop-inrichting-voederplanken-52094

Organisatie

Oxfam Wereldwinkel Deerlijk i.s.m. Natuurpunt Gaverstreke
Workshop: Inrichting voederplanken