Wandeling doorheen De Gavers (5 km)

Waar
Provinciaal domein De Gavers
Eikenstraat 131, 8530 Harelbeke
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Effen Weg
Prijs
€ 2.0 Basisprijs: € 2.00; Leden Effen Weg: € 0
Reservatie
Bestel tickets
info@effenweg.be
www.effenweg.be/events/de-gavers-hare...
Telefoon: 0472/57.71.19
Contact
info@effenweg.be
Telefoon: 0472/57.71.19
Links

Afstand : 5 km
Reliëf : Vlak
Moeilijkheidsgraad : Makkelijk, voor de beginnende stapper
Vertrekpunt : Bezoekerscentrum Gavers, Eikenstraat 131, 8530 Harelbeke
Begeleider : Mattias Furniere (0472/57.71.19)


Snel en eenvoudig inschrijven via onze website

Op deze wandeling verkennen we het provinciaal sport- en natuurcentrum De Gavers, een groene long in de Leiestreek. Geen ordinair rondje door het domein, wel een verrassende wandeling met enkele verborgen parels op het menu.

We vertrekken om 10u vanaf het bezoekerscentrum voor een verrassende wandeling van 5 km door het domein. Vanaf het bezoekerscentrum stappen we over smalle (mtb)paden langs de randen van het domein door bosjes en langs weides richting de Villaplasjes, één van de natuurreservaten in het gebied die beheerd worden door Natuurpunt. Voor velen ongekend terrein in het gekende provinciaal domein. Vanaf hier duiken we opnieuw het bos in om wat verderop een kijkje te gaan nemen naar de kolonie blauwe reigers die er elk jaar opnieuw terug neerstrijkt. Vervolgens stappen we richting het Gavermeer waar we, terwijl we de langs de oevers wandelen, de talrijke watervogels kunnen bewonderen. We maken nog een kort ommetje door de vlinderweides, een tweede gebied dat onder het beheer van Natuurpunt valt, om ons dan door de Gaverbeek opnieuw naar ons vertrekpunt te laten leiden. Er wordt op een rustig tempo gestapt, doch niet geslenterd, en onderweg wordt er even gepauzeerd. Dit is een ideale wandeling voor beginnende wandelaars, maar ook ervaren stappers of natuurliefhebbers zullen zeker hun gading vinden! Na de wandeling is er, voor wie dat wenst, de mogelijkheid om nog wat na te kaarten bij een drankje in de cafetaria.

Onze wandelingen zijn toegankelijk voor iedereen, al zijn ze in de eerste plaats gericht op mensen met (chronische) pijn en chronisch zieken. Maar ook al wie behoefte heeft aan wat buitenlucht, een babbel of gewoon eens lekker wil gaan wandelen door een prachtige brok natuur is meer dan welkom. Graag vooraf inschrijven. Aan niet-leden vragen we een bijdrage van 2 euro, hiermee worden de verzekering- en werkingskosten gedekt.
Lees hier meer over het lidmaatschap bij Effen Weg

Wenst u nog meer info? Aarzel niet en mail ons op info@effenweg.be of contacteer ons op 0472 57 71 19 (Mattias – bestuur/begeleider)

Openbaar vervoer


Er is op zondag geen openbaar vervoer in de buurt. Deelnemers kunnen wel afgehaald worden aan het station te Harelbeke, gelieve hiervoor tijdig de organisatie te contacteren.

Bron: UiTinVlaanderen.be