Voorjaarswandeling doorheen de Palingbeek te Zillebeke + uniek bezoek aan de Land Art installatie CWXRM

Waar
Parking Zuid van de Gavers
Eikenstraat 131, 8530 Harelbeke
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Natuurpunt Gaverstreke
Reservatie
Bestel tickets, Bestel tickets
Contact
info@fotografiepatrick.be
Telefoon: 0475 86 56 66
Links

Gezien het succes van de natuurwandeling doorheen het Burreken vorig jaar, organiseren we opnieuw een natuurwandeling tijdens het voorjaar op locatie. Maar deze keer is het gekoppeld aan een unieke belevenis, de Land Art installatie CWXRM. Inschrijven is noodzakelijk!

Deze keer kozen we voor de Palingbeek te Zillebeke. Velen kennen dit van de originele ingang met het speelplein, maar slechts weinigen hebben weet van het mooie bezoekerscentrum aan de andere kant van het domein. Tussenin ligt er een prachtige brok natuur, die ook een gruwelijk verleden herbergt. We bevinden ons hier maar op wandelafstand van het bekende Hill 60. Natuur ontmoet cultuur.

We hebben de unieke kans om de Land Art installatie "Coming World Remember Me" (CWXRM) te bezoeken, die vanaf april te bezichtigen zal zijn op het domein. Vlakbij "The Bluff", één van de zwaarst bevochten plaatsen in de Eerste Wereldoorlog, worden er maar liefst 600.000 beeldjes geplaatst. Eén beeld per slachtoffer die in WOI in België gevallen is. Dit doet ons nadenken over de zinloosheid van de oorlog. De beeldjes worden geplaatst tussen twee grote kunstwerken van Koen van Mechelen. De ganse installatie is ruim 3 hectare groot!

We vertrekken om 11u op de parking Zuid van De Gavers vanwaar we met kostendelend vervoer richting Zillebeke rijden. Eénmaal aangekomen aan het bezoekerscentrum is het tijd voor de picknick, waarna men heel even de kans krijgt om het bezoekerscentrum te bezichtigen. Daarna laten we ons leiden door een plaatselijke gids voor een thema-wandeling die de natuur met het oorlogsverleden en de indrukwekkende Land Artinstallatie verbindt. 

Voorzie een eigen picknick en contant geld om daar eventuele dranken te nuttigen. Aangepast wandelschoeisel is aanbevolen.

Kostprijs :  5€ , ter plaatse te betalen (consummatie inbegrepen)

Programma

  • 11.00u : Vertrek parking Molen de Gavers (carpooling)
  • 11.45u : Aankomst bezoekerscentrum (Vaartstraat)
  • 12.00u: Picknick + eigen drank voorzien
  • 13.15u: Vertrek naar parking cafetaria
  • 13.30u: Start wandeling + gids
  • 16.00u: Afsluiten met een drankje