Tentoonstelling Katleen Holvoet

Waar
Bibliotheek Harelbeke
Eilandstraat 2, 8530 Harelbeke
Wanneer
Van 1 september 2017 tot 30 september 2017

Schilderen is voor Katleen Holvoet (°1955, Kortrijk) al vanaf haar prille jeugd een ware hartstocht. Ze startte er mee in de Tieltse Academie vanaf haar lagere schooljaren. In de jaren 70 en 80 namen de studies, een job als maatschappelijk werkster en haar gezin het voortouw en bleven potlood en penseel veelal opgeborgen. Begin 2000 kon ze haar loopbaan stilaan afbouwen en de draad van haar grote passie weer opnemen. In die periode volgde ze drie jaar opleiding tekenen aan de Academie van Eeklo en illustratietechniek aan het C.V.O. te Gent, waar ze ineens ook zes jaar schilderkunst ging volgen aan de Gentse Academie.

Momenteel heeft Katleen een eigen atelier in Drongen, waar ze vooral met olieverf schildert, deels voorbedacht, deels intuïtief. Haar natuurobservaties, zowel dichtbij (haar tuintje, Vinderhoute en omgeving, de Leieboorden) als ver weg (Azië, Midden-Oosten, Afrika), vormen haar voornaamste inspiratiebron. Maar eens het penseel op het blanke doek gezet schildert het tableau zich als het ware zelf, zonder voorafgaand tekenwerk.

Katleen probeert op een poëtische, sterk abstraherende manier via haar natuurimpressies zichzelf te ontdekken en neer te zetten in slechts enkele lijnen en kleurcombinaties. Binnen die eigen beeldtaal, blijft ze experimenteren.

In haar selectie schilderijen, die ze zal tentoonstellen, speelt Katleen in op de verschillende ruimtes in de bibliotheek en bij de opening zal haar partner Fernand De Temmerman ons rondleiden met bijpassende korte, tekstfragmenten of ritmes op de cajòn, een Zuid-Amerikaanse handtrommel.

Arstistiek parcours in de bibliotheek en receptie op zaterdag 2 september 2017 om 17u

Inleiding: Fabienne Ferfers

Bron: UiTinVlaanderen.be