Tentoonstelling Hugo Claus

Waar
Bibliotheek Harelbeke
Eilandstraat 2, 8530 Harelbeke
Wanneer
Van 3 april 2018 tot 28 april 2018

Op 19 maart 2018 is het precies 10 jaar geleden dat Hugo Claus overleed.

Naar aanleiding van dit feit vinden in Vlaanderen en Nederland heel wat herdenkingen plaats. Ook de Bibliotheek Harelbeke wil in die herdenkingsroes haar steentje bijdragen. Hugo Claus is immers jarenlang onze kandidaat voor de Nobelprijs Literatuur geweest en schreef een indrukwekkend oeuvre bij elkaar: romans, verhalen, poëzie, toneel…

Bekend zijn o.a. De Oostakkerse gedichten, De verwondering, Het jaar van de kreeft, Het verdriet van België, De geruchten, Vrijdag… enz.

Hugo Claus was echter niet alleen schrijver. Dankzij de medewerking van het Verbaet Art Center in Antwerpen mag de Bibliotheek Harelbeke een 13-tal kunstwerken van de hand van Hugo Claus tentoonstellen.

Naast deze werken toont de bib ook nog mooie foto’s waarop Claus staat geportretteerd, affiches van toneelstukken die door Claus werden geschreven en door gezelschappen werden opgevoerd, gesigneerde boeken en bibliofiele uitgaven.

De Bibliotheek Harelbeke zal een infostand presenteren met alles van en over Hugo Claus dat zich in de bibliotheek schuilhoudt. We stellen immers vast dat het oeuvre van Hugo Claus nog nauwelijks door de lezers wordt opgepikt en dat is onterecht.

Hoogtijd dus voor een revival!

Bron: UiTinVlaanderen.be