Tentoonstelling Hans Vandekerckhove

Waar
Bibliotheek Harelbeke
Eilandstraat 2, 8530 Harelbeke
Wanneer
Van 3 december 2018 tot 29 december 2018
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Links

TENTOONSTELLING HANS VANDEKERCKHOVE
BOOK PAINTING
3 december - 29 december 2018

Hans Vandekerckhove wordt geboren in Kortrijk op 12 oktober 1957. Hij is een beeldend kunstenaar die woont en werkt in Gent.

Vandekerckhove focust op motieven met diepgewortelde traditie uit de Westerse beeldende kunst: de Rückenfigur, de tuinman, de tuin en de horticultuur, serres, bruggen en aanverwante architecturale motieven, het Hiëronymusmotief, de meisjesfiguur, het romantische landschap, het totemdier, het sacra conversatione– en annunciatiemotief. Hij is een romanticus en individualist die in zijn werk evolueerde van een neo-expressionistische stijl (begin jaren 80) naar quasi abstract beeld geïnspireerd door alchemistische motieven (jaren 90) om daarna, vanaf 1998 terug te keren naar de figuratief en inhoudelijke thema’s nl. van de picturale verhouding tussen motief en achtergrond en mens en omgeving. Vandekerckhove’s schilderijen zijn contemplatieve, ascetische werken die een zekere onrust veroorzaken en tegelijk aantrekkelijk zijn, zonder in de bevreemding van het surrealisme te vervallen. Als mens en als kunstenaar heeft hij een sterke relatie met de natuur en probeert daarover als visueel dichter een verhaal te vertellen.

Voor deze tentoonstelling brengt Hans Vandekerckhove schilderijen en tekeningen bijeen die een link hebben met de bibliotheekomgeving.Vernissage: vrijdag 7 december 2018 om 19.30u

Inleiding: Inge Braeckman

Bron: UiTinVlaanderen.be