Tentoonstelling Eric Bouwens

Waar
Bibliotheek Harelbeke
Eilandstraat 2, 8530 Harelbeke
Wanneer
Van 17 maart 2018 tot 31 maart 2018

Eric Bouwens (°1967) is al twintig jaar actief als zelfstandig grafisch vormgever. Hij heeft eigenhandig het vak geleerd in een publiciteitsbedrijf. Daarna volgde hij een opleiding aan de Sint-Lucas Academie in Antwerpen. Hij is vader van twee tieners en woont samen met zijn vrouw in Kontich.

Naast grafisch vormgever werkt Eric ook als illustrator. Hij is immers een gepassioneerd tekenaar. Niettemin zorgde dit in het begin van zijn loopbaan voor enkele technische problemen bij de overstap van artisanaal naar digitaal. Hij heeft zich echter aangepast en het resultaat is een combinatie van beide technieken.

Tegenwoordig maakt hij zijn illustraties voor kinder- en jeugdboeken bijna uitsluitend digitaal, met hier en daar een occasionele potloodschets. Eric tekent zijn personages in een heel eigen en komische stijl. In die zin sluiten de futuristische reeksen Uitvinderszootje en Lezergame naadloos aan bij het thema van deze jeugdboekenmaand.

Daarnaast doceert hij de opleiding Grafische Vormgeving aan het Centrum voor Avondonderwijs Antwerpen. Eric oefent zijn beroep met veel passie uit. Doordat de software in dermate evolueert, kan hij elk jaar zijn creatieve mogelijkheden uitbreiden.

Bron: UiTinVlaanderen.be