Hoe je leven moet - Roos Rebergen & SunSunSun Orchestra

  • Concert

Winter 2023 vormt voor Roos Rebergen (Roosbeef) een spagaat tussen intens gelukkige momenten en een alsmaar dichter komende realiteit. Tom Pintens, één van de kernleden van Roosbeef is te ziek om te spelen. Ze willen hem niet vervangen en herdenken hun arrangementen naar een kleinere bezetting. Voor als hij weer beter wordt. Dan kan hij weer mee.

Maar hij wordt niet beter. Hoe verder leven zonder Tom? Roos schaamt zich dat ze niet enkel over hem heeft nagedacht, maar ook over wat zij zonder hem zou moeten doen. Tijdens een gesprek tussen de twee hebben ze het over het leven en hoe het er dan moet uitzien. “Waarom zet je je toch zo vast,” vraagt Tom. “Dingen hoeven elkaar niet uit te sluiten. Ze kunnen naast elkaar bestaan. Begin eens met zoeken waar je nu, op dit moment, zin in hebt.”

Niet veel later belt Roos met Tim Vandenbergh, de bezieler van SunSunSun Orchestra. Misschien moeten ze samen eens een plaat maken. Gewoon, omdat Roos daar zin in heeft. En zo geschiedde.

SunSunSun Orchestra is het strijkensemble met Tim Vandenbergh die naast concerten en studiowerk (voor o.a. Tamino, John Cale en Het Zesde Metaal) stukken brengt die zich bewegen tussen klassiek en experimenteel. Door een jarenlange samenwerking ontwikkelde dit kwintet haar eigen geluid met focus op klankkleur, groove en ritmiek.

Roos Rebergen is bekend van de band Roosbeef. Met deze band bracht ze vijf succesvolle studioalbums uit. Daarnaast werkte ze samen met Torre Florim van De Staat als De Speeldoos en schreef ze de dichtbundel Ik ben al elf jaar geen zestien meer.

Wanneer

tot

Locatie

CC Het SPOOR
Eilandstraat 6
8530 Harelbeke

Prijs

Basistarief: € 20
-26 jaar: € 16

Reservaties

Organisatie

CC het SPOOR Harelbeke
Hoe je leven moet - Roos Rebergen & SunSunSun Orchestra

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Waar vind je de UiTPAS?