Gluren bij de buren - Natuurpunt Zwevegem

Waar
Parking Zuid van de Gavers
Eikenstraat 131, 8530 Harelbeke
Wanneer
27/05 van 11:00 tot 17:00
Organisatie
Natuurpunt Gaverstreke
Reservatie
Bestel tickets
Contact
info@fotografiepatrick.be
Telefoon: 0475/86.56.66
Links

Hoe gaat het met de natuur bij onze buren? Dit jaar gaan we even gluren bij Natuurpunt Zwevegem. Met de Vaarttaluds, De Oude Spoorwegberm en het Orveytbos hebben ze enkele prachtige natuurgebieden in beheer.

Het is de ideale tijd om de vele wilde orchideeën op de beschermde Vaarttaluds of in het Orveytbos te bewonderen. In het natuurreservaat de Vaarttaluds vind je maar liefst 10 bedreigde orchideeënsoorten terug. We verkennen de taluds op een Orchideeënwandeling met gids. Wie graag wat verder wandelt, kan mee op stap op een iets langere wandeling die de drie gebieden aandoet, maar minder blijft stil staan bij de fauna en flora.

We verzamelen om 11u op parking Zuid van de Gavers, vanwaar we per fiets richting de loods van Natuurpunt Zwevegem trekken. Hier zullen we eerst onze eigen picknick verorberen (drankjes zijn ter plaatse voorzien tegen betaling), alvorens de wandeling van start gaat. Nadien kan er nog wat nagekaart worden nabij de loods, die vlak aan het kanaal Kortrijk-Bossuit ligt.   

Wil je mee gaan gluren bij de buren? Schrijf je dan hieronder in via het furmulier!