DE LEIE - LA LYS - VRIJ!

Waar
Harlebeke New British Cemetery
Deerlijksesteenweg 47, 8530 Harelbeke
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Stad Harelbeke
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Contact
info@harelbeke.be

In het kader van VRIJ! en het Europees microproject Hairelys werkt de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans Peter Benoit samen met de Stad Harelbeke en l’Académie de Musique van Aire-sur-la-Lys een voorstelling uit met teksten, liederen en muziek uit de oorlogstijd. Maar het wordt niet overwegend zwaarmoedig.

In 1918 brachten troepenschepen heel veel Amerikaanse soldaten naar Europa en ook hun cultuur vaarde mee. Jazzakkoorden klonken in de loopgraven als tegenpool voor de oorlogsgruwel. Na de wapenstilstand bracht een tijd van vooruitgang en vernieuwing een antwoord op de donkere jaren van angst en onderdrukking. In de roes van de heropleving floreerde de Jazz. Het bevrijdend ritme en de nieuwe stijl waren meer geschikt om de naoorlogse herstelperiode te escorteren dan de strakke polka en stokkerige polonaise.

met medewerking van:
Jongerenkoor Fiammante en Arte Della Voce o.l.v. Nele Dufait, Big Band Studio en jazzensemble o.l.v. Geert Verschaeve, van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans Peter Benoit.

Bron: UiTinVlaanderen.be