Activiteiten oktober

RobbieVanOutryve

Tentoonstelling Empty Bed Blues - Jazz in the city

Schilderijen van RoBie van Outryve
Poëzie van Roger de Neef
4 - 31 oktober 2019

Naar aanleiding van de Jazzontspooring op 19 oktober staat onze maandelijkse tentoonstelling in het teken van jazz.

‘Empty Bed Blues’ is een project gegroeid uit de spontane samenwerking tussen de schilder RoBie van Outryve en de dichter Roger de Neef. De jazzpoëzie van De Neef zette de kunstenaar er toe aan om olieverfschilderijen te maken die het experiment aangaan met de kleur blauw, een kleur onlosmakelijk verbonden met jazz en blues. De tentoonstelling toont het resultaat van hoe woord en beeld elkaar aanvoelen, aanvullen, en versterken. Naar aanleiding van deze tentoonstelling is het deze maand natuurlijk ook allemaal jazz wat de klok slaat in de AVM-afdeling.

Vernissage: zaterdag 5 oktober 2019 19.30 u.

Roger de Neef zal gedichten voordragen terwijl Ben Sluijs (saxofoon) en Brice Soniano (contrabas) musiceren.

SaskiaDeCoster

Lezing Saskia De Coster

Saskia De Coster over haar recente roman Nachtouders.
Donderdag 17 oktober 2019 om  19.30 u.
Toegang gratis maar graag inschrijven via info.bibliotheek@harelbeke.be

‘Dit is mijn verhaal, maar het is, denk ik, ook het verhaal van iedere ouder die wel eens gewankeld heeft.’ - Saskia De Coster

Saskia en Juli gaan met hun zoontje van één jaar naar een Canadees hippie-eiland. Daar groeide de biologische vader van het jongetje op. Ze komen terecht in een wifi-loze wereld waar de natuur de wetten dicteert. Voor Saskia komt alles onder spanning te staan: haar relatie met Juli, haar vriendschap met Karl, haar schrijverschap. Is ze wel een echte moeder, als niet-biologische ouder? En kun je dat leren, een ouder worden? Hoe moet ze zich verhouden tot haar zoon, haar bloedeigen niet bloedeigen zoon?
Sakia de Coster, gelauwerd auteur van onder andere Wij en ik en Wat alleen wij horen komt ons alles vertellen over haar meest recente roman.

Halloween

Infostands

Infostand Halloween

Naar jaarlijkse gewoonte vindt bij de overgang van oktober naar november Halloween plaats. Traditioneel wordt dit vooral gevierd in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada, maar sinds een decennium is het ook in onze contreien in zwang. Het is een verkleedfeest waarbij plagerijen, schrikmomenten of iets lekkers aan de orde zijn.

Infostand werelddierendag  4 oktober 2019

Werelddierendag is een dag waarop extra aandacht wordt besteed aan de wereld van de dieren. De eerste dierendag vond in 1927 plaats in Tsjechië. Thans is het hier ook reeds ingeburgerd. De dag wordt door activisten meestal aangewend om misbruiken met dieren aan te klagen.

Infostand herfst en week van het bos

Milieu. Natuur. Planten. Bomen. Dieren. Bossen.

Bossen zijn belangrijk om de wereld leefbaar te houden. Om de diversiteit in stand te houden. Om een ecosysteem te creëren…

Wij presenteren graag onze collectie boeken over bomen, bossen...

 

Hoe werkt de bib

Hoe werkt de bib: reserveren

Heb je zinnen gezet op een goed boek, een mooie film of cd, maar is hij uitgeleend in de bib. Dan kan je altijd een reservatie plaatsen. Gewoon vragen aan een bibmedewerker of thuis vanuit je luie zetel via Mijnbibliotheek. Een reservatie kost je 0.50 €. Je ontvangt van ons een mailtje wanneer het gevraagde materiaal in de bib is gearriveerd. Je hebt dan nog 10 dagen de tijd om het materiaal te komen afhalen in de bib.

Muzaïek: Hiphop

Hiphop is momenteel het populairste muziekgenre en daarom draait de Muzaïek van de maand oktober rond beats & rhymes. Van de voorlopers tot de pioniers, van de buitenbeentjes tot de lokale helden en van de bad boys tot de nasty girls, we hebben ze allemaal in onze collectie en nu laten we ze allemaal tegelijkertijd op je los. Bent je geen fan van hip hop, dan nog geloven wij dat er iets voor jou in het assortiment zit dat je kan bekoren. Gewoon proberen zouden we zeggen.